tr en sk zh ru ro pl nl it fr es el de cs  
AnaSayfa lezbiyen Haber lezbiyen Makale lezbiyen Sinema lezbiyen Seri ilan lezbiyen İtiraf lezbiyen Duvar lezbiyen Magazin lezbiyen Eğlence lezbiyen Astroloji lezbiyen Forum lezbiyen Sohbet

Foruma hoş geldiniz


KONU [Forumlar] [Konular]
lezce Tarih : 05.01.2009

Üye
(543 Puan)

      ***Bir kadın lezbiyen olduğunu nasıl anlar? :
Hemcinslerine duygusal, cinsel ilgisi olan kadın lezbiyendir. İçinde yaşadığımız toplumda, kadının kendi cinselliğini tanımlayabilmesi, şekillendirmesi oldukça zor. Doğduğu andan itibaren evlenmesi ve çocuk doğurup büyütmesi için yetiştirilir. Kadın, heteroseksüel bile olsa, bu döngü içerisinde, kendi bedenini tanımakta, bedeninin olanaklarını keşfetmekte zorlanacağı için, lezbiyenliğini farketmesi ve yaşamını buna göre organize etmesi oldukça güç. Zaten, hiçbir kadının lezbiyen olabileceği düşünülmez; lezbiyen kadınlar bile kendilerini keşfetme sürecinde kendilerine aynı kuşkuyla yaklaşırlar. İç barışını yakalamış, özgüvenini sağlayabilmiş lezbiyenlerin genelde yaşadıkları üç aşama var. Bu aşamaların zamanları, süreleri, yaşama şekilleri kişiden kişiye farklılık gösterir. Bu aşamaları şu şekilde kısaca özetleyebiliriz.

- Keşfetme:

Bir kadının, hemcinslerine karşı, dostluk diye tanımlanamayacak hisler içerisinde olduğunun farkına vardığı aşamadır. Her kadın bu aşama
yı aynı sürede ve aynı yaş döneminde yaşamayabilir. Bu süreç bireyden bireye farklılaşabilir. Bazı kadınlar bu aşamayı çok küçük yaşlarda yaşayabilirken, bazı kadınlar da bu aşamanın daha geç yaşlarda yaşanabileceği görülebilir. Kadın bu aşamayı bir hemcinsine aşık olarak ya da bir hemcinsiyle duygusal-cinsel paylaşımı sonucunda da keşfedebilir. Kendi içsel eğilimlerinin hemcinsleriyle ilişkili olduğunu (bir kadına aşık olmadığı halde de) farkına varabilir. Etrafındaki diğer kadınlar da (kutsanmış) kadın-erkek ilişkisinden bahsederken kendisinin hiç de onlar gibi hissetmediğini ayrımsar. İşte bu farklılığın farkına varma kadının kendini keşfetme sürecinde önemli bir adım.

- Kabul Etme:

Kadın bu aşamada hemcinslerine duygusal-cinsel bir eğilimi olduğunu kendisine itiraf eder. Bununla beraber artık hemcinslerine duygusal-cinsel yönelimi olduğunun, yani lezbiyen olduğunun bilincine ermiştir.

- Coming Out:

Toplumumuzda eşcinsellik yokmuş gibi görülme
kte. Eşcinsellikle ilgili kitaplara, yazılara ve eşcinsel gruplara ulaşmak bu konu ile ilgili sorularına yanıt bulmak ve kendisi gibi olan diğer insanlara ulaşmak kadın için zor olmakta. Kendini kabul etmiş lezbiyen, artık kendisi gibi olan insanlara ulaşma çabasına girer, eşcinsellikle ilgili eserlere ulaşmak ister. Bu nedenle de eşcinsel insanlar birbirleriyle bu bağlantıyı kurmak için, zor da olsa bir çaba içerisindeler. Çünkü tüm insanlar gibi eşcinseller de yaşamlarının önemli bir alanını oluşturan bu yönlerini özgürce konuşabilme ve yaşayabilme özlemi içindeler. Kendilerini anlayabilecek insanlara ulaşarak, gerek özel anlamda paylaşımlarını gerekse kimlik anlamda eşcinselliğini yüksek sesle konuşmak isteğini duyarlar.

Bugün toplumumuzda eşcinsellik yokmuş gibi görüldüğü ve hatta lanetlendiği için bir kadının lezbiyen oluşunun farkına varması, bunu kabul etmesi ve diğer lezbiyenlere ulaşması çok sancılı olmakta. Kadınlar, lezbiyen oluşlarının bilincine içinde bulunduklar
ı sosyal yapılanmanın kurumlaşmalarından dolayı daha mücadeleci bir süreçle ulaşmaktalar. Sonradan farkına vardığı bu kimlikle barışık yaşamak ve bunu bu sosyal yapılanmaya karşı yüksek sesle dile getirmek çok zor olduğu kadar, çok da önemli bir konu.
 
 
 
CEVAPLAR
lezce user 05.01.2009

Üye
(543 Puan)


    **** Lezbiyenlik biyolojik mi, yoksa psikolojik mi?

Hiç kimsenin aklına heteroseksüelliğin biyolojik mi psikolojik mi olduğu sorusu gelmez. Oysa eşcinsellik, heteroseksüelliğin normal kabul edilip yüceltildiği toplumlarda norm dışı bir yaşam tarzı olarak görüldüğü için nedenleri şiddetle aranılan bir şeydir. Bir kadının kendi hemcinsine duygusal, cinsel eğilimler göstermesi ille de psikolojik ya da biyolojik bir temellendirmeye ihtiyaç duymaz. Asıl önemli olan böyle bir duygulanımı hissediyor olup olmamaktır. Karmaşık insan yapısını açıklamak ne kadar zorsa, tamamen insani bir duygulanım ve etkileşim olan böyle bir şeyi açıklamak da o kadar zor. Hissedilir ve yaşanır, işte o kadar!…

Eşcinsellik, heteroseksüellik gibi olağan bir varoluş olarak görülmediği için bu soru hep sorulur ve bu sorunun altında yatan eşcinselliğin bir bozukluk, bir hastalık olarak algılanması. Yanıtı ne olursa olsun ataerkil bir toplumun muhtemel yaklaşımı eşcinselliği iyileştirme yönünde olacaktır ki, bu durumun örnekleri tarihte mevcut.



 
lezce user 05.01.2009

Üye
(543 Puan)


    ***Lezbiyenler aşık olur mu?

Eşcinselliğe karşı önyargılı olan toplumumuzda, iki kadın arasındaki ilişki sadece cinsellik olarak düşünülürken, bu ilişkide duygusal yoğunluk olabileceği kimsenin aklına gelmez. İki kadın arasındaki ilişki cinsel şehvet aracı olarak görülmekte, hatta porno dergilerine bu şekilde yansıtılmakta. Heteroseksist yapılanma nedeniyle, lezbiyenliğin sadece cinsel yönü üzerinde (bilinçlice) durulurken, duygusal yönü yokmuş gibi görülmekte. Oysa bir kadının bir erkeğe hissedebilecekleri nasıl olağansa, bir kadının hemcinsine hissedebilecekleri de gayet olağandır. Aşk, insani bir şeyse bunun sınırlamasını yapmaya kalkışmak toplumun kendisiyle çelişkiye düşmesinden öte bir şey getirmez.

 
lezce user 05.01.2009

Üye
(543 Puan)


    ***Lezbiyen kadın mı?

Toplumsallaşma sürecinde bugün kadın fizyolojisine sahip insanlara, salt kadın olmalarından dolayı dayatılan belli rol kalıpları var. Bu dayatılmış rollerin dışına çıkmış olan lezbiyenler, bilinçlice kadın değilmiş gibi algılanabilmekteler. Oysa bu durum lezbiyen kadınların sadece kadın olmaktan dolayı yaşadıkları baskıda bir azalmaya neden olmamakta. Kadının varlığı yanındaki erkeğin varlığı üzerinden tanımlandığı için, lezbiyen kadının yaşamında bir erkek olmadığından kadın değilmiş gibi düşünülmekte. Oysa durum hiç de böyle değil. Kadın olmayı bir erkeğin varlığı biçimlendirmediği gibi, lezbiyen oluşu da bir kadını kadın olmaktan çıkarmaz. Kadın olmamızı belirleyen anatomik yapımız. Kadın olmamızdan kaynaklı sorunlar bu noktadan itibaren başlar. Lezbiyen olmak, bu sorunlardan kurtulmak anlamına gelmeyeceği için lezbiyen de kadındır. Lezbiyen ya da değil, kimi insanlar lezbiyenlerin kadın olmadığını düşünürlerken gözden kaçırdıkları nokta bugüne kadar herhangi bir kadının lezbiyen olması sayesinde tecavüzden kurtulamamış olması.


 
lezce user 06.01.2009

Üye
(9 Puan)


    lezbiyenler aşık olurmu.
elbette olur. olmuştum şahsen 2 sene önce..
 
lezce user 25.04.2009

Üye
(11 Puan)


    ben hala emin değilim lezbiyenmiyim değilmiyim bisex myim neyim ben 
lezce user 26.06.2010

Üye
(5 Puan)


    lezbıyenlıgımı ılk olarak ılk okul da anlamıstım ve bu duygu hala devam edıyor ...
lezbıyensen ve dıs etkenlerın baskısını kaldıramıyorsan lezbıyensındır ama dayanıklı degılsındır
her ıkı cınsıde arzuluyorsan doyumsuzsundur bellı bır zamandan sonrada gereksızsındır kusura bakmayın ama her ıkı cınsellıgı yasayınca ınsan oglunun cınsel hayatı bulanıklasır ve sonunda tatmınsız bır egoıste donusur
 
Sayfalar:  1


------------------------------------------------------------------
Copyright©2008 Designed & Coded By GaBiLe
------------------------------------------------------------------


forum, chat, sohbet, haber, sinema, arkadaş, partner, muhabbet, odaları, odası, kanalı, itiraf, sitesi, siteleri.