Haber | ABD’nin yeni başkanı Joe Biden kamu kurumlarında cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılığa karşı kararname yayınladı.

ABD’nin yeni başkanı Joe Biden kamu kurumlarında cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılığa karşı kararname yayınladı.


ABD Başkanı Joe Biden, göreve geldiği ilk gün federal hükümet kamu kurumlarında, iş yerinde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık yapılmamasını sağlayacak bir kararname çıkardı. Bu kararın özel sektördeki ayrımcılıkların önüne geçmesi de bekleniyor.

Biden, göreve geldiği ilk gün, iklim değişikliği, Covid-19 salgınını önleme adımları, göçmen ve mültecilere dair koruma, ırkçılık karşıtı çalışmalar gibi birçok konuyu içeren 17 kararname imzaladı. Biden’ın, önümüzdeki dönemde, Donald Trump’ın transların askeri hizmet yapmasını yasaklayan ayrımcı yasayı da iptal etmesi bekleniyor.

LGBTI+ karşıtı ayrımcılığa dair kararname, 2020’de Yüksek Mahkeme’nin iş yerinde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılığı yasaklayan Bostock v. Clayton County davası kararına dayanıyor. Biden, yalnızca iş yerindeki ayrımcılığı değil, barınma, sağlık vb. alanlarında da ayrımcılığı yasaklayacak Eşitlik Yasası’nı göreve geldiği ilk yüz gün içinde çıkarmaya söz vermişti.

Biden’ın göreve geldiği ilk günden LGBTI+ toplumunu destekleyen bu hareketi alanda çalışan birçok kurum ve aktivist tarafından takdir topladı. American Civil Liberties Union’s LGBT & HIV Project’ten James Esseks karara dair, “Biden yönetiminin bu kararının tamamıyle uygulanması için elimizden geleni yapacağız ve ayrımcılığın yalnızca iş yerinde değil, eğitimde, barunmada, sağlık hizmetlerinde ve her yerde yasaklanması için çalışacağız” dedi.

Human Rights Campaign başkanı Alphonso David de kararla ilgili şunları söyledi:

“Biden’ın kararı cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğiyle ilgili bir ABD başkanı tarafından şimdiye kadar çıkarılan en esaslı ve geniş kapsamlı karar. Bugün milyonlarca Amerikalı, Başkanlarının ve hükümetlerinin cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı ayrımcılığın sadece tahammül edilemez değil, aynı zamanda yasadışı olduğuna inandığını bilerek rahat bir nefes alabilecek.”

*Bu haber Advocate.com’dan derlenerek çevrilmiştir.


Kaynak : https://kaosgl.org/haber/biden-dan-ilk-gorev-gununde-lgbti-lara-ayrimciliga-karsi-karar


Haber Tarihi : 21.01.2021
Haber Editörü : UntiLSleeP
  «« GERi
Bu haber 88076 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan lezce.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz
Bu habere yapılmış bir yorum bulunmamaktadır

Diğer başlıklardan bazıları.

Ellen Page trans olduğunu açıkladı
Sonu Mutlu Biten 15 Muhteşem Lezbiyen Filmi
Pride Bayrağını Kaldırması İstenen Öğretmenin Okul Yönetimine Cevabı Viral Oldu!
Yeni LGBTİ+ Kapsayıcı ve Cinsiyetsiz Emojiler Yakında Telefonunuzda Olacak
İnanılmaz olay: Hamile kalamayan kadın doktorda erkek çıktı!
16. Hormonlu Domates LGBTİ+fobi Ödülleri için oylama başladı
EKREM İMAMOĞLU: EŞCİNSEL VATANDAŞLARIMIZIN YAŞAM KALİTELERİNİ KORUMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ
Nükhet Duru: LGBTİ hakları insan haklarıdır!
“Maalesef tüm eşcinsellerin çok önemli olduğunu henüz fark etmemişsiniz”