Haber | Ankara Valiliği’nden ‘Homofobi Karşıtı’ yürüyüşe yasak

Ankara Valiliği’nden ‘Homofobi Karşıtı’ yürüyüşe yasak


Kaos GL Derneği’nin 2008 yılından beri 17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün dolayısıyla yaptığı yürüyüş, ilişkin Ankara Valiliği’ne yaptığı başvuru reddedildi.

Kaos GL Derneği’nin 2008 yılından beri 17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün dolayısıyla yaptığı yürüyüşe ilişkin Ankara Valiliği’ne yaptığı başvuru reddedildi.

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar tarafından düzenleme kuruluna gönderilen yazıda, Hayriye Kara başkanlığında oluşturulan 7 kişilik düzenleme kurulunun Valiliğe başvurarak 22 Mayıs 2016 Pazar günü saat 15.00-18.00 saatleri arasında Kurtuluş Kavşak’tan Kolej Meydanı’na kadar yürüyerek “Homofobi Karşıtı” adı altında toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek istendiği belirtildi.

Yazıda, Ankara İl Emniyet Müdürlüğünden alınan 17 Mayıs 2016 tarihli yazıda “Kolej Meydanı’nda düzenlenmesi planlanan açık hava toplantısının, bir takım toplumsal duyarlılıklar nedeniyle toplantıya katılacak olan grup ve şahıslara yönelik olarak bazı kesimler tarafından tepki gösterilebileceği ve provokasyonlara neden olabileceğinin bildirildiği” ifade edildi.

Valilik yazısında bu nedenle İl İdaresi Kanunu ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na göre “Homofobi Karşıtı” gösterinin düzenlenmesinin uygun görülmediği ifade edildi.
“Güvenlik dolayısıyla yapılmayacak”

Kaos GL Derneği’nden yapılan açıklamada, 2008 yılından beri yapılan yürüyüşün bu sene güvenlik dolayısıyla yapılmayacağı belirtildi.

Açıklamada, valiliğin LGBTİ’lerin, homofobi ve transfobi karşıtlarının güvenliğini sağlayamayacağını söylemesi eleştirildi:

“2006 yılında başlayan Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün ve 2008 yılında Meclis’e yürüyüş ile başlayan Homofobi ve Transfobi Karşıtı Yürüyüş’ü son dönemde yaşananlardan dolayı güvenlik gerekçesiyle bu sene yapmıyoruz.

“Valilik’e yürüyüşün güvenliğini sağlaması için yaptığımız başvuruya verilen yanıt; hukuk dışı olduğu gibi LGBTİ’lerin, homofobi ve transfobi karşıtlarının can güvenliğinin devlet güvencesi altında görülmediğini göstermektedir.

“LGBTİ’leri yok saymanın bir başka biçimi olan ‘provokasyon ve bazı grupların hassasiyetleri’ açıklamaları toplumsal eşitlik ve barışa tehdit olmaya devam ediyor. Ankara Valiliği her yıl yapılan yürüyüşün güvenliğini sağlamak yerine engellemeyi tercih etti.”

Kaynak: imctv.com.tr


Haber Tarihi : 20.05.2016
Haber Editörü : Dersuyolf
  «« GERi
Bu haber 135324 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan lezce.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

yahu artık bunları ne denerki güvenlik bahanesiyle 23 nisan kutlamalrı tam yapılamadı şimdide yürüyüşü onaylamadılar ama sıra istanbul un fethine gelince her yer çok güvenli bir gidin sanki karşınızda velet var
Yazan: Lezce Üyesi

Öncelikle insanların şunu anlaması gerek: Bu bir tercih meselesi değil. Bizleri yok sayanlar, dışlayanların sözleşmesi mi var acaba kendi evlatlarının bizlerden biri olmaması adına. Büyük konuşup küçük düşünmemek lazımmmm...
Yazan: Lezce Üyesi

Bu ülkede kendi şakşakçıları haricinde herşeye yasaklar bahaneler var zaten. Fişleyip ötekileştirdiler insanları. İnsanların birbirine saygısı kalmamış artık.
Yazan: Lezce Üyesi

Diğer başlıklardan bazıları.
Dizdarlı: "LGBTİ bireyler ayrımcılığa maruz kalmakta"
Cyril Grueterin goriller üzerinde gerçekleştirdiği Araştırmanın sonucu
Kosova’nın ilk LGBTİ onur yürüyüşüne Cumhurbaşkanı da katıldı
4 Yıl Aradan Sonra Lübnan’da LGBT Protestosu
17 Mayıs Dünya Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü
Havana’da LGBT yürüyüşü
Lezce.Com Beklenen Bahar Buluşma Etkinliği ..
Arasta gökkuşağı rengine büründü
Renzi: Ben de Katoliğim ama laik siyaset yapıyorum
İtalya’nın Aşk Çeşmesi Gökkuşağı Renklerine Büründü