Haber | Bir kadın yakılarak öldürüldü ve insanlık hala susuyor. Susma, haykır ve adalet iste!

Bir kadın yakılarak öldürüldü ve insanlık hala susuyor. Susma, haykır ve adalet iste!


Hande Kader de, Özgecan Aslan ve Münevver Karabulut gibi Türkiye vatandaşı bir kadın ve her şeyden önce insan.
Hande, çalıştığı caddede müşterisinin arabasına binip ortadan kaybedildi. Cesedi yakılmış bir şekilde bulundu ve sonrasında bir sürü iddia ortaya atıldı. Her ne olursa olsun, Hande'nin katilleri birçok kişi ve bu olaya sessiz kalanlar da en az katiller kadar suçlu. Hande'nin trans kadın olması ve seks işçisi olmasından mı insanların bu kadar sessiz kalması?
Hala susuyorsunuz diyoruz, çünkü bu tarz katliamlar karşısındaki duruşları biliyoruz ve bunu Hande için de yapınız. Transfobi ya da orospufobinizden sıyrılın lütfen.
Susma suça ortak olma!
Susanların yanı sıra duyarlı insanlar da var. Duyarlı olmak sokakta bağırmayı gerektirmez.
Bu kampanyaya imza ile destek olmak bile bir sestir.
Bu kampanyanın muhatabı İçişleri Bakanlığı, İstanbul Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı'dır.
Yukarıdaki kurumların bir şekilde bu cinayeti aydınlatıp ve suçlu ya da suçlara hakettikleri cezaları vereceklerine dair inancımız var.
Çünkü bu onların görevi ve bir an önce bu cinayetin aydınlatılması lazım.
Sen de bir imza ile sessiz kalmadığını göster bize.

Trans Kadın Yakılarak Katledildi
İstanbul’da yaşayan trans kadın Hande Kader yaklaşık 1 hafta önce kayboldu. Arkadaşları ve sevgilisi kayıp ilanı verdi. Hande Kader’in yanmış cesedi Zekeriyaköy’de bulundu. Yaklaşık olarak 1 hafta önce çalıştığı Harbiye’den müşterisinin arabasına binen trans seks işçisi Hande Kader’den haber alınamıyordu. Arkadaşları ve sevgilisi polise kayıp ilanında bulundu. Kayıp ilanının ardından polisler arama çalışmalarına başladı. Arama çalışmaları sırasında Zekeriyaköy yakınlarında bir trans kadının yakılmış cesedi bulundu.Hande Kader’in sevgilisi D., gittiği morgta sevgilisinin vücudunda protezler olduğunu söyleyince yanmış cesedin Hande’ye ait olduğu tespit edildi.
Cesedin Hande’ye ait olduğunu kesinleştirmek için ailesine haber verildiğini ve defin işlemleri için de ailenin beklendiği belirtildi.

Söz konusu bir LGBTİ değil de başka biri olunca ana akım medyanın gündemi, haklı olarak ne kadar meşgul ettiğini hepimiz biliyoruz. Fakat aynı durumun bir trans kadın için de olmasını istiyoruz.
Ana akım medyanın ayaklanması ile bütün insanlar durumdan haberdar olur ve duyarlı kişiler çeşitli eylem biçimleri ile adaletin yerine gelmesi için ayaklanır. Türkiye'de adalet sisteminin, insanların cinsiyet kimlikleri ve cinsel yönelimlerine bakılmaksızın işlemesini istiyoruz.
Yaklaşık bir haftadır ortaya çıkan bu canilik karşısında insanlık hala sessiz ve bana dokunmayan yılan bin yaşasın modunda. Belki de gerçekten de haberdar değiller ama şimdi bunu okuyan sizler, öğrendiniz ve sessiz kalmayınız lütfen.
Türkiye'de cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimi çoğu insan bir tercih olarak bilmektedir. Hayır bu bir tercih değildir, bizler de sizler gibi kimlik ve yönelimlerimizi seçemedik. Bu yanlış bilgi bile LGBTİ'lere yönelik işlenen suçlara karşı sessiz olmak için bir sebep olabilmektedir.

Kısacası, ortada bir katliam var, bir insan yakılarak katledildi. Trans cinayetlerinin normalleştirilmesine göz yumma ve destek ol ...
Fail yada faillerin bir an önce tutuklanması ve gereken cezayı almaları için adalet sistemini harekete geçir.
Lütfen imzala ve yaygınlaştır !!!
Dayanışma ile...

Kaynak : https://www.change.org/p/bir-kad%C4%B1n-yak%C4%B1larak-%C3%B6ld%C3%BCr%C3%BCld%C3%BC-ve-insanl%C4%B1k-hala-susuyor-handekaderesesver?utm_source=action_alert&utm_medium=email&utm_campaign=634502&alert_id=rhXfSymCNn_rACvOX3wZTjhjdzbp2II2gnIJ09ArscxrSqHDrv4%2BrI%3D


Haber Tarihi : 18.08.2016
Haber Editörü : Dejavu_
  «« GERi
Bu haber 146985 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan lezce.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz
Bu habere yapılmış bir yorum bulunmamaktadır

Diğer başlıklardan bazıları.
Trans erkek Süheyl Deniz Kara dün yaşadığı Kamboçya'da boğularak hayatını kaybetti
OLİMPİYATLARDA LEZBİYEN EVLİLİK TEKLİFİ
Efemine Lezbiyene Teşekkürler – Ivan Coyote
Balıkesir’de bir trans erkek intihar etti
2 Yıl İçinde Eşcinsel Çiftler Biyolojik Anne-Baba Olabilecek
“IŞİD, Trans Onur Yürüyüşü’ne saldıracaktı” iddiası
Eşcinsel Yazar Yiğit Karaahmet'ten Alperen Ocaklarına Cevap !!
İstanbul Valiliği: LGBT yürüyüşüne izin yok
İHD ve İstanbul LGBTİ’den Onur Yürüyüşleri’ne tehditlere suç duyurusu
Alperen Ocakları Başkanı Mican: LGBTİ Onur Yürüyüşünü yaptırmayacağız