Haber | Bir LGBTİ bireyin “intiharı” ve kendi ağzından yaşadıkları

Bir LGBTİ bireyin “intiharı” ve kendi ağzından yaşadıkları


Boğaziçi Üniversitesi İşletme mezunu, ODTÜ Makine Mühendisliği öğrencisi Nalan Bayar 29 Ağustos sabahı hayatına son verdi. Cinsel yönelimi nedeniyle dışlanan, ailesi ve çevresi tarafından baskılara maruz kalan Bayar, yaşadıklarını danışmanına anlatmış

Danışmanlık aldığı Nazife Kaya ile yazışmasında yaşadığı baskıyı anlatan Bayar, ailesi tarafından linç edilmiş ve abisi tarafından şiddet görmüş. Şiddet sonrası suç duyurusunda bulunmak isteyen Bayar’a ailesi baskı yaparak suçlamayı engellemiş. Türkiye’de can güvenliği olmadığı için yaşayamadığını söylemiş.

İkamet olarak İstanbul’danım (1993’te üniversiteyi okumak için Ankara’dan gitmiştim ve sonrasında genelde orada yaşadım). 1970 Eylül doğumluyum. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezunum. 15 yıllık (Türkiye ve yurt dışı) is tecrübem var.
2011 Üniversite afları sırasında, Boğaziçi öncesi okumuş olduğum ODTÜ Makine Mühendisliği’ndeki kaydım sayesinde; Şubat 2012 / Şubat 2013 yılında Almanya’ya öğrenci vizesi ile gelmiştim. Kendi olanaklarımla Leibniz Üniversitesi’nden şartlı kabul almış ve bir yılda B2 seviyesini tamamlayarak Almanca ögrenmiştim. Daha sonra, vizemin bitmesiyle Türkiye’ye dönmüştüm.

Mart 2013‘te, kız kardeşlerime tüm iyi niyetimle ciddi ilişki yaşadığım kız arkadaşımdan bahsettim, dışlandım ve tam bir linç tehlikesiyle karşılaştım. Ablam Nazan Yardım, Hacettepe’den hali hazır yardımcı doçentlik almış ve AKP hükümeti süresince Sağlık Bakanlığı Müsteşar Danışmanı bir doktor olmasına karşılık gerçek bir homofobiktir. Beni eş cinsel olduğum için defalarca ölümle ve hayatımı bitirmekle tehdit etmiştir. Durumumu öğretmen olan diğer kız kardeşime de anlatmıştı, onun ve eşi tarafından da tehdit edildim, dışlandım, sapık ve ruh hastası birisi olduğuma dair hakaretler işittim. Zaman içerisinde kaygı bozukluğu ve psikolojik depresyon yaşadım, intihar düşünceleriyle boğuştum. İstanbul’da psikiyatrist Dr. Emre Şahin’e tedavi oldum. O süreçte, doktor kontrolüyle iki yıl ilaç tedavisi gördüm. Aile bireyleri benimle görüşmediler, yalnız bırakıldım. Tedavim devam ederken ablamdan eşcinsel olduğumu öğrenen erkek kardeşim Savaş Bayar tarafından Temmuz 2014‘te darp edildim. Hacettepe hastanesi acilde tedavi edildim (bu konuda raporum mevcuttur). Ölüm noktasına getirildiğim erkek kardeşim hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmak istedim ancak davacı olduğum takdirde avukat olan kardeşimin avukatlık diplomasının iptal edilebileceği söylendi ve babamın da beni bu nedenle evlatlıktan reddedeceğini söylemesi üzerine şikayetten istemeyerek vazgeçtim. Ancak can emniyetim için elimdeki mevcut maddi birikimlerimi Almanya’ya üniversite aracılığı ile tekrar gelmeye karar verdim.

08 Mart 2015’te şartlı kabul aldığım TU Braunschweig Makine Mühendisliği’ne geldim ve 4 ay süre ile akademik Almanca derslerine devam ettim. DSH-2 (C1) sertifikasını aldığımda diğer Alman üniversitelere başvurdum. 5 üniversiteden kabul aldım. Kleve / Düsseldorf’ta bulunan Rhein Waal University of Applied Science – Makine Mühendisliği’ne kayıt olmaya karar verdim ve Eylül 2015’te kayıt yaptırdım. İki dönemdir burada okumaktayım. Ders ortalamam 2.0. Derslerden büyük keyif alarak okuyorum. Okulu bitirmek en büyük dileğim.

Maddi birikimlerim beni 2016 Aralık sonu, vizemin bitim tarihine kadar taşıyabildi. Sonrasında ödeyecek hiç bir gelire sahip değilim. Yaştan ötürü burs da bulamadım.

Bunun yanında kız arkadaşım, Ankara’da kızlarıyla ikamet etmekte. Kendisi ile 2 yıla yakın çok iyi giden bir ilişkimiz var. Beni Mart ayında 1 haftalığına ziyaret etmişti. Ankara’da bir firmada çalışıyor. Yakın bir zamanda kızlarının aramızdaki ilişkiyi özel maillerimizi okuyup öğrenmeleriyle birlikte onun da Türkiye’deki durumu riske girdi. Büyük kızı kendi öz annesini dövmekle tehdit etmiş ve darp etmiş birisi. Can güvenliği ve ruh sağlığı açısından onun da yanıma gelmesini istiyorum. Türkiye toplumunda, bize su yaşadığımız ana dek ya gizlenmemiz, eş cinselliğimiz ile ilgili ya sürekli yalan söylememiz ya da eziyet çekmemiz gerektiği öğretildi.

Kız arkadaşım, hayat eşim ile birlikte, artık tehdit ve hakaret görmeyeceğimiz, insanca birlikte yaşayabileceğimiz; LGTBİ bireylerini diğer insanlarla eşit kabul eden, demokratik hak ve düzen anlayışında olan Almanya Devleti’ne ikimiz birlikte sığınmak istiyoruz. Türkiye’de hayati tehlikemiz olduğundan orada yaşama şansımız görünmemektedir.

Umarım isteklerimiz gerçekleşir.
Değerli yardımların için şimdiden çok teşekürler
Saygılarımla
Nalan Bayar

Kaynak: http://sendika10.org/


Haber Tarihi : 30.08.2016
Haber Editörü : Dersuyolf
  «« GERi
Bu haber 150553 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan lezce.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

Biri doktor diğeri avukat kardeş allah insanlığı asıl bu cahillerden korusun,intiharı çözüm görmek yerine keşke daha dik onlara inat yaşamayı seçseydin Nur içinde yat :(
Yazan: Lezce Üyesi

inan utanc bu durum
Yazan: Lezce Üyesi

Dilerim kız arkadışınla mutlu birlikteliğin olur bu tür yaşanan olaylar çok acı ve umut kırıcı umarım siz başarırsınız ve bizlere mücedelemiz için örnek azmettirici aşk olursunuz BOL ŞANS DİLİYORUM Arkadaşım
Yazan: Lezce Üyesi

çok üzgünüm çookk.. Lanet olsun insan sana lanet olsun. yaşamı ve mutlu olmasını çok gören tüm insanlar hepiniz azap için de can verin inşallah.....
Yazan: Lezce Üyesi

Yazık çok yazık... İçimden geçen onca başı buyruk, sövgü dolu cümleleri sadece bu üç kelimede toplayabiliyorum. Sebepleri olanlar, her gün vicdanlarına hesap verirler umarım. Onlarda vicdan ne gezer dediğinizi duyar gibiyim ama Hakkın adaleti farklı bir sistemle çalışıyor ve sonunda yanlarına kalmıyor. En azından temennim bu.
Yazan: Lezce Üyesi

Diğer başlıklardan bazıları.
GENÇ OYUNCU BELLA THORNE BİSEKSÜEL OLDUĞUNU AÇIKLADI
Rio 2016`da Lezbiyen Çift Kate ve Helen Richardson-Walsh Altın Madalya Kazandı
Bir kadın yakılarak öldürüldü ve insanlık hala susuyor. Susma, haykır ve adalet iste!
Trans erkek Süheyl Deniz Kara dün yaşadığı Kamboçya'da boğularak hayatını kaybetti
OLİMPİYATLARDA LEZBİYEN EVLİLİK TEKLİFİ
Efemine Lezbiyene Teşekkürler – Ivan Coyote
Balıkesir’de bir trans erkek intihar etti
2 Yıl İçinde Eşcinsel Çiftler Biyolojik Anne-Baba Olabilecek
“IŞİD, Trans Onur Yürüyüşü’ne saldıracaktı” iddiası
Eşcinsel Yazar Yiğit Karaahmet'ten Alperen Ocaklarına Cevap !!