Haber | Emel! Bende lezbiyen değilim

Emel! Bende lezbiyen değilim


Sedef Ergin!

Bu ismi bir yere not edin, gelecekte çok duyacaksınız.

Genç, dinamik ve başarılı… Tuttuğunu koparır derler ya bu kız gerçektende öyle!

Güçlü bir yorumcu ayrıca başarılı şarkı sözlerine imza atıyor. Hayatı sinema filmlerine konu olacak kadar çarpıcı… Size ilham olur mu bilmem ama Sedef sokak ışığında hayaller kurardı sonra o hayallerini bir bir gerçekleştirdi.

Aleyna Tilki’yle Kıyaslanmak İstemiyorum

Solo albüm çıkarmayı düşünüyor musun yoksa meslektaşın Aleyna Tilki gibi single albümle mi yoluna devam edeceksin?

İleride belki sevdiğim 90’lar şarkılarıyla bir albüm yapabilirim ama şimdi öyle bir şey düşünmüyorum single çalışmalarıyla devam edeceğim.

Yaşıma en yakın Aleyna Tilki var ama onunla kıyaslanmak istemiyorum! Albüm gerçekten çok büyük bir sorumluluk ve o sorumluluğu almak şuan benim haddime değil. O bilgi, birikim, gücü, maddi ve manevi kendimde göremiyorum.

Ülkemizde kendini kanıtladıktan sonra dünya müzik piyasasına açılmak mantıklı mı?

Türkiye’de kendimi kanıtladıktan sonra dünya’ya açılmak en mantıklısı çünkü koskoca bir memleketin desteğini almış olacağım. Bizde de çok yetenekli sanatçılar var ama bu zamana kadar dünya’da adı duyulmamışsa sebebi tam anlamıyla bizim ülkemizde başarı elde edemedikleri içindir.

Emel Müftüoğlu’nun “Lezbiyen değilim, olsam gizlemezdim” cevabını samimi buldun mu?

Emel Müftüoğlu’nun açıklamasını samimi bulmuyorum! Toplum tarafından kabul edilmeyen birçok şey var ve onlardan birisini mutlaka yapmışsınızdır, neden insanların karşısına çıkıp onları gönül rahatlığıyla söylemiyorsunuz. Örnek veriyorum: aynı anda 5 kişiyle sevgili olmuşsunuzdur veya bir hafta da 10 kişiyle ilişkiye girmişsinizdir. Sanırım ülkemizde bunu birisi söylese onu taşlarlar!

Peki ben lezbiyen olsam açıklar mıydım hayır açıklamazdım. Allah’tan lezbiyen değilim!

Toplum baskısından kurtulmak için eşcinseller “Sahte evlilik, İntihar ve is bulamadıkları için fuhuşa sürükleniyorlar!” Eşcinsellere ve toplumumuza bu konularda neler söylemek istersin? Eşcinsellere ne gibi önerilerin olacak?

Bu tarz kötü olaylara gerek olduğunu düşünmüyorum. Herkesin kendi hayatı ve sonuç olarak bir suç işlemiyorlar. Aslında eşcinsellikle ilgili önemli çalışmalar yapılmalı, farklı yönelimi olan arkadaşları bu tarz baskılardan kurtarmalıyız.

Eşcinselleri linç etmek isteyen insanlar var asıl onları anlamıyorum, bu kadar nefretin sebebi ne olabilir.

Lezbiyenim, geyim veya biseksüelim aslında bunları çok fazla vurgulayıp göze sokmanında gereği yok. Sonuç olarak ben nasıl “erkeklerden hoşlanıyorum” diye ortalıkta gezmiyorsam onlarda normal davranmalı. Bazı kitleler var ki onlar ötekileştiriyorlar kendilerini…

Müzik adına neler yapmak istiyorsun?

Özellikle yabancı dilimi çok geliştirmek istiyorum.

Sedef Ergin’in Üstünü Çizerim

Şu an yapmak istediklerinizin neresindesiniz?

Ben bir yumurtanın içindeyim ve kabuğum yeni yeni çatlıyor, şuan o incecik zarın altından sızan ışığı yaşıyorum. Daha o zar yırtılacak, o kabuk açılacak, ben olgunlaşacam ve eğer devam etmek istersem Sedef Ergin olacağım.

Zaman geçiyor ve hayata olan bakış açımız değişiyor ben de sabit biri değilim bugün en büyük hayalim şarkıcı olmaksa yarın bambaşka bir şey olabilir çünkü doyum noktasına ulaşa bilen bir insanım.

Sedef Ergin’nin, Sedef’ten bir şey çalmasını istemiyorum! Sanatçı Sedef Ergin büyürken, Sedef’te büyümeli ve hayatın tadını çıkarmalı. Eğer Sedef Ergin bir gün gerçekten de Sedef’in isteklerinin, arzularının önüne geçerse Sedef Ergin’in üstünü tek kalemde çizerim.


Piyasada kalıcı olacağına inanıyor musun?

Hırslarıma yenik düşmezsem müzik piyasasında kalıcı olacağıma inanıyorum. Aslında kalıcı olmaktan kastım ben insanlarda kalıcı olmak istiyorum sizin tabirinizle piyasada kalıcı olmak istemiyorum. 20 yıl sonra insanların keyifle oturduğu bir masada güzel sohbet konusu olmak istiyorum.


Düet yapmak istediğiniz bir isim var mı? Kimle bir düet yapmak istersiniz ve neden o kişi?

Türk olarak Göksel, Feridun Düzağaç ve Pinhani grubunun aşığıyım. Bu isimlerle aynı sahnede olmak isterim.


Piyasada birçok yeni şarkıcı var sizi diğerlerinden ayıran özellik nedir?

Sedef Ergin artı Sedef olmam! Beni diğer şarkıcılardan ayıran özelliğim: samimiyetim ve yenik düşeceğim hırslarımın olmaması.

Son olarak Murat Fırat okuyucularına neler söylemek istersiniz?

Şuan bu röportajı okuyan herkese sevgilerimi iletiyorum. Hayal etmekten asla vazgeçmesinler, özellikle kırsal bölgelerden söylediklerimi okuyorsanız hiçbir şey imkânsız değil. Korkularınızın arkasına saklanmayın ve sakın birilerini karalayarak, çamur atarak kendini tatmin eden o kitleden olmayın. İnanın bazı şeyleri gerçekleştirmek için çok yüksek paralara, çok büyük desteklere ihtiyacınız yok. En büyük desteğin kendiniz olduğuna inanın ve ona göre yaşayın.

Şarkı sözlerimi çocukken sokak lambasının ışığında yazardım. Günlüğümü o ışıkta tutardım. Sebebi ise babamın büyük bir kaza geçirdikten sonra uzun bir süre çalışamaması ve maddi kaygılarının uzun bir süre devam etmesi. Belli bir saatten sonra bizim evde tek bir oda da ışık yanar ev ahalisi olarak da o oda da toplanırdık. Sosyal medyanın size sunduğu o tozpembe hayatlara sakın inanmayın benimki de dâhil olmak üzere ve hiç kimse bir şeyleri gerçektende kolay elde edemiyor.

Kendinizi sevin ve kendinize çok iyi bakın.


Haber Tarihi : 24.05.2019
Haber Editörü : UntiLSleeP
  «« GERi
Bu haber 147884 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan lezce.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz
Bu habere yapılmış bir yorum bulunmamaktadır

Diğer başlıklardan bazıları.
ODTÜ'lüler, gay ve lezbiyenler için eylemde
ARAŞTIRMA: HETEROSEKSÜEL KADINLAR EŞCİNSEL TEMALI YETİŞKİN FİLMLERİNİ TERCİH EDİYOR
MERKEL HÜKÜMETİNDEN TÜRKİYE’DEKİ LGBTİ+LERE DESTEK
SHELL, LGBTİ+’LERE AYRIMCILIK YAPMADIĞININ ALTINI ÇİZDİ
İBB’de Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu reddedildi
EKREM İMAMOĞLU’NA İSTANBUL’UN LGBTİ+ DOSTU KENT OLMASI İÇİN ÇAĞRI
SARAYBOSNA İLK LGBTİ+ ONUR YÜRÜYÜŞÜ’NE HAZIRLANIYOR
GOOGLE HOMOFOBİK UYGULAMAYI KALDIRDI
İŞTE CHICAGO’NUN İLK SİYAHİ VE EŞCİNSEL KADIN BELEDİYE BAŞKANI
Hamile baba Wyley Simpson doğum yaptı!