Haber | Homofobik ve transfobik esnaf protesto edildi

Homofobik ve transfobik esnaf protesto edildi


İstanbul Taksim’de 28 Haziran tarihindeki LGBTİ Onur Yürüyüşü'nde polis şiddetinden kaçmak isterken esnafın şiddetine maruz kalan LGBTİ'ler, sözlü ve fiziksel şiddete uğradıkları dükkanların önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

İstanbul Taksim’de 28 Haziran tarihindeki LGBTİ Onur Yürüyüşü'nde polis şiddetinden kaçmak isterken esnafın şiddetine maruz kalan LGBTİ'ler, sözlü ve fiziksel şiddete uğradıkları dükkanların önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. Bugün şiddete uğradıkları mekanların önünde ‘ses çıkarma’ eylemi yapan LGBTİ'lere müşterilerden ve halktan da destek geldi. Birçok müşteri siparişini iptal ederek alkışlarla bulundukları mekanı terk etti. İnsan hayatı ve güvenliği tüm mekanların kendisinden ve kazancından çok daha önemlidir diyen LGBTİ'ler “Onur yürüyüşüne destek vermeye gelenlere uygulanan bu baskının tek sebebi homofobidir” dedi.

'VARDIK, VARIZ, VAR OLACAĞIZ'

Şiddet uygulayan mekanlar önünde yapılan basın açıklamasında, LGBTİ'ler "Yok sayarak şiddet uygulayarak, bizi yok edemezsiniz. Vardık, varız, var olacağız! Baskıya ve şiddete karşı sesimizi yükseltmeye ve direnmeye devam edeceğiz. Polis saldırılarını fırsat bilerek tüm LGBTİ'lere uyguladığınız şiddet eylemini unutmayacağız. Aşkın kazanacağına inanan herkesi boykota devam ediyoruz. Biz haklıyız. Biz kazanacağız. Biz değişmeyeceğiz siz değişeceksiniz" dedi.

ÖNCE POLİS SONRA ESNAF

28 Haziran’daki yürüyüş İstanbul Valiliği tarafından Ramazan gerekçesiyle engellenmiş, Taksim’de bir araya gelen on binlerce kişi polis şiddetine maruz kalmıştı. Polis şiddetinden kaçmak isterken esnafın sözlü ve fiziksel şiddetine uğramışlardı. LGBTİ’ler İstanbul Valiliği, İçişleri Bakanlığı, İstanbul İl Emniyet Müdürü ve polisler hakkında geçtiğimiz perşembe günü suç duyurusunda bulunmuştu.

KAYNAK: evrensel.net 04.07.2015


Haber Tarihi : 05.07.2015
Haber Editörü : Maya
  «« GERi
Bu haber 138671 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan lezce.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

Bize özel bir ada verseler de hem biz onlardan kurtulsak hem de onlar bizim var olduğumuz gerçeğinden. Valla yorucu bu artık... güya her şey değişiyor ama bizde her kafa her yer aynı hep aynı...
Yazan: Lezce Üyesi

Diğer başlıklardan bazıları.
LGBTİ`lerden İstanbul Valisi`ne protesto: Buradayız Alışın Gitmiyoruz!
CHP: LGBTİ`lilerin sorunları araştırılsın
Onur Yürüyüşü’ne saldırı İzmir`de protesto edildi
Rayo Vallecano eşcinsel forma ile sahaya çıkacak
`Şam`da eşcinsel bir kız` belgesel oldu
Twitter’dan Coca Cola’ya tüm dünya gökkuşağına boyandı
Türkiye’de Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans (LGBT) Bireylerin Sosyal ve Ekonomik Sorunları Araştırmasının Özet Sonuçları
Eşcinsel evlilik bütün ABD eyaletlerinde serbest!
Google`dan sanal "Androidify Onur Yürüyüşü"
ABD İstanbul Başkonsolosluğu`na LGBTİ bayrağı asıldı