Haber | İngiltere Ülkedeki İlk LGBTİ Huzurevini Açmaya Hazırlanıyor

İngiltere Ülkedeki İlk LGBTİ Huzurevini Açmaya Hazırlanıyor


Girişimin İngiltere’deki öncüsü Tonic Housing, 50 yaşın üzerindeki LGBTİ bireyler için Londra ya da Brighton’da bir huzurevi açmaya hazırlanıyor.

Tonic Housing yöneticilerinden James Greenshields, kendi geleceğini düşünmeye başladığında bu fikirle karşılaştığını belirtiyor: “Çocuklarınız ya da güçlü ailevi ilişkileriniz yoksa destek almanız çok zor. Ben de bunun üzerine düşünmeye başladım. Bana ne olacaktı? İngiltere’deki seçenekler neler? LGBTİ bireyler için organizasyonlar mevcut olsa da, huzurevi niteliği taşımıyor. Bu beni çok şaşırttı çünkü ihtiyaç ve talep ortadaydı.”

Greenshields’a göre Toning Housing, Madrid’deki LGBTİ huzurevinden esinlenerek mimari açıdan başarılı bir ev inşa etmek istiyor: “Yaşı ilerleyen insanların evleri genellikle kasvetli ve gösterişsiz olur. Fakat Madrid’deki ev dış dünyayı içeri taşıyor, bu çok önemli. İstemedikleri sürece odalarında tül perde bile olmayacak.”

Merkez, dışarıdan ziyaretçi kabul edecek ve heteroseksüel bireylerin de konaklamasına izin verilecek, fakat Greenshields daima yüzde 51’lik kısmı LGBTİ bireylerin oluşturacağını belirtiyor.

“Berlin’deki Lebensort Vielfalt’ı ziyaretimiz sırasında Peter Sibley ile tanıştık. İngiltere’de tiyatro geçmişi vardı. Boyalı tırnakları, ilginç hikâyeleri ve sahne ismiyle oldukça gösterişli bir karakterdi. Yetmişlerinin başındaydı fakat bazı sağlık sorunları yaşıyordu. Kendini kırılgan olarak tanımlıyor, yalnızca heteroseksüel bireylerin yaşadığı bir merkeze gitmekten korkuyordu. Sanırım bu fikir onu o kadar endişelendiriyordu ki, sağlığını etkilemişti. LGBTİ huzurevi fikri, onu İngiltere’ye dönmeye kesinlikle ikna ederdi.”

LGBTİ hakları organizasyonu Stonewall ve YouGov tarafından yapılan araştırmaya göre, bakım evlerindeki çalışanların yüzde 25’i LGBTİ bireylere karşı hakaret içeren yorumlarda bulunurken, yüzde 10’u eşcinsel bireylerin “tedavi” edilebileceğini savunuyor.

Kaynak: Buzz Feed, Pink News, Rage Monthly
Edit: gaiadergi.com



Haber Tarihi : 19.09.2015
Haber Editörü : Dersuyolf
  «« GERi
Bu haber 134201 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan lezce.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

Bu hebere coksasirmadim zaten normal huzur evlerindede, Gayet dogal karislaniyor escinsel olan yaslilar..
Yazan: Lezce Üyesi

2 tane BES ödüyorum ve elbette düzenli geliri olan sigortalı gayet de sağlam bir işim var. Evim var, arabam var... Hayatımdaki bu ciddiyet (!!!) nedeniyle de hiç eğlenceli değilim sanırım... ağustos böceği- karınca misali... beni sevmeyen ölsün :)) Şaka bir yana gençlik çabuk gidiyor para biriktirin yavrular, huzur evleri bedava değil.
Yazan: Lezce Üyesi

çok güzel bir düşünce. Harika bir fikir kesinlikle geleceğe yatırım yapmalı lgbt dernekleri. Şimdi oynadım, zıpladımla olmuyor bu günün bir de yarını vaar... Ülkemizde yaşayan gençliği kabul ettirememişken hayal gibi tabi...
Yazan: Lezce Üyesi

Diğer başlıklardan bazıları.
LGBTİ Ruh Sağlığı Sempozyumu Düzenleniyor
DORITOS’TAN LGBT TEMALI MISIR CİPSİ
Lezbiyen olduğunu söyleyemedi, seks için erkek kılığına girdi…
Eşcinsel penguenler heteroseksüel penguenlerin yumurtalarını çaldı
Elton John: Eşcinsel hakları konusunda Putin'le görüşmek isterim
LEZBİYEN ÇİFTE BEBEK ŞOKU
3. Etkinliğimiz
Aynı cinsiyetten iki kişi bebek sahibi olabilecek!
Trafik ışıklarında eşcinsel açılımı
Homofobikseniz, gizli bir eşcinsel olma ihtimaliniz oldukça yüksek