Haber | Konak Belediyesi LGBTİ komisyonu kurdu

Konak Belediyesi LGBTİ komisyonu kurdu


İzmir'de Konak Belediyesi bünyesindeki Kent Konseyi, cinsel kimliği nedeniyle toplumda ötekileştirilen LGBTİ'ler için çalışma grubu kurdu.

İzmir'de Konak Belediyesi bünyesindeki Kent Konseyi, cinsel kimliği nedeniyle toplumda ötekileştirilen LGBTİ'ler (Lezbiyen, gay, biseksüel, transseksüel, interseks) için çalışma grubu kurdu. Öncelikle belediye bünyesinde müdürlüklerde bu eğilimlerin bir cinsel tercih değil cinsel yönelim olduğunun eğitimi verilecek. Şiddete maruz kalanlar için eylem planı hazırlanacak, cinsel eğilimi nedeniyle iş hayatında görevden uzaklaştırılan, soruşturma geçiren memurlar için devlet desteği istenecek. Haksızlıklar takip edilip, mücadele verilecek.
Türkiye'de ilki İstanbul Şişli Belediyesi'nde oluşturulan "Eşitlik İzleme Çalışma Grubu"nun ikincisi İzmir'de Konak Belediyesi Kent Konseyi'nde kuruldu. Çalışma grubu, eşcinsel hakları ve cinsel yönelime dayalı haksızlıklara karşı mücadele ve hak temelli farkındalık çalışmaları yapacak. Konak Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Kuzu, yeni bir yönerge çıkararak katılımcılığı artırdıklarını, bu kapsamda cinsel kimliğinden ötürü toplumda ötekileştirilen, haksızlığa uğrayan, mağdur olan kitlelere de hizmet vereceklerini belirterek, şunları söyledi:
"Kent Konseyi Gerel Kurulu'nda muhtarlar, taksi şöforleri, esnaf, kadın, engelli gibi çok farklı kesimlerden temsilciler var. Bu çalışma grubunun kurulması önerildiğinde kimse bıyık altından bile gülmeden, hiç tereddüt etmeden destekledi. Bu destek de bizi cesaretlendirdi. 20 Nisan'da ilk toplantıyı yaptık. Oraya Siyah Pembe Üçgen temsilcileri ve Kaos GL Derneği temsilcileri katıldı. Sosyal medyadan duyuru yaptık. Cinsel kimliğinden ötürü toplum içinde ötekileştirildiğini düşünen ya da ötekileştiren bireylerle mücadele etmek isteyen herkese çağrı yaptık. İkinci toplantımıza Ege Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu LeGeBiT Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Topluluğu da katıldı. 14 Mayıs'ta basın toplantısı yapacağız. Yerelde ötekileştirmeye maruz kalan bireyler için neler yapılabileceğine ilişkin eylem planı hazırlayacağız. Öncelikle belediye bünyesindeki müdürlüklerde kavramlar üzerinde eğitim vereceğiz. Bunun cinsel tercih değil bu bir cinsel yönelim olduğunu anlatacağız. Toplum içinde bu görünürlük sağlanmalı. Şiddete maruz kalınmaması için onların yanında olacağız, takip edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde bir öğretmen cinsel kimliği nedeniyle soruşturma geçirmiş ve görevden uzaklaştırılmış. Bu anlayışla örgütlü mücadele yapacağız. Kent konseyi'nde kaymakamlığın da temsilcileri var. Sorunlar devletin de desteği ile çözülecek."

KAYNAK: www.gercekgundem.com 01.05.2015


Haber Tarihi : 01.05.2015
Haber Editörü : Maya
  «« GERi
Bu haber 137468 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan lezce.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz
Bu habere yapılmış bir yorum bulunmamaktadır

Diğer başlıklardan bazıları.
LEZBİYEN ÇİFT VE ÇOCUKLARININ HAYATINA ODAKLANAN FOTOĞRAF SERİSİ
Onur Kayır
ÜNLÜ OYUNCU LEZBİYEN OLDUĞUNU İLK KEZ İTİRAF ETTİ
Melanie ve Vanessa Iris Roy'un pozları olay oldu
23. İstanbul LGBTİ Onur Haftası için destek çağrısı
Halı Saha Maç Etkinliği Tarihi Belli Oldu
Amber Rose: Kadınlardan hoşlanıyorum...
Obama'dan 'Eşcinsel Terapisi' Yasağına Destek
En homofobik Recep İvedik
ÇarşambaPembeGiyiyoruz