Haber | Kuir Çift, Evlenmelerinin Yasal Olduğu Her Ülkede Evlenecek!

Kuir Çift, Evlenmelerinin Yasal Olduğu Her Ülkede Evlenecek!


Bir kuir çift, eşcinsel çiftlerin evlenmesinin yasal olduğu her ülkede evlenmeyi planlıyor.

Plan, Fleur Pierets ve Julian P. Boom’un yasal olarak izin verilen tüm ülkeleri önümüzdeki bir buçuk yıl boyunca gezecek olmaları.

Proje, evlilik eşitliği yasasına sahip 22 ülkeden dolayı ’22’ olarak adlandırıldı, ancak Alman ve Malta’nın yakın zamanda eşcinsel evliliklerini yasallaştırdıkları için bu sayı 24’e çıktı.
Çift, şimdi iki ek ülkeyi barındıracak şekilde seyahatlerini genişletti ve 24 ülkeye çıkarttı.. Avustralya bu yıl eşitlik lehinde oy kullanırsa bu sayı 25’e de yükselebilir.

İlk düğünleri önümüzdeki ay New York’ta yapılacak ve nihai düğünleri bir yıl kadar sonra Ekim 2017’de Yeni Zelanda’da planlanacak.

Gezi, onları evlilik eşitliği yasasına sahip – Kolombiya’dan Kanada’ya, Güney Afrika’dan İsveç’e – dünyanın çeşitli ülkelerine götürecek.

2012’de Belçika’da ilk kez evlenen çift şöyle diyor:

“22, evrim ve iyimserlikten bahseden bir sanat projesidir. Değişiklik olasılığını anında gösteren bir zaman kapsülü. Bu, toplumsal cinsiyet eşitliği ve insan hakları konusunda değişim ortasında bir dünyanın genel görüşünü yakalıyor. 22, eşcinsel evlilikleri yasallaştıran yerleri kutluyor ve hala yapmayan 170 ülkede yapılması gereken işi vurguluyor. Şu andaki hızla, 2142’de eşcinsel evliliğin küresel olarak tanınmasına ulaşacağız. Biz bu sürenin hızlanmasını istiyoruz. 22, değişen kanunlara ve insanlara eşit haklara sahip olma imkânı tanıyan farkındalık düzeylerini artırabilir.Cinsiyete, kimliğe ve topluluğa hayran olan araştırma temelli uygulamamız, izleyicilerin kendilerini ideoloji veya inançlarla karşı karşıya bırakabileceği bir ayna olarak işlev görüyor. Ana akım sanat tarihinde toplumsal cinsiyet eşitliği ve eşcinsel imgelem konusunda kültürel farkındalığa doğru çalışıyoruz. Projenin sonunda 22 ülkede yaşadıklarımızı gösteren bir video sergilenecek.”

Çiftin düğün yapacağı ülkeler ise şu şekilde; Arjantin, Belçika, Brezilya, Kanada, Kolombiya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İzlanda, İrlanda, Lüksemburg, Malta, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Portekiz, İspanya, Güney Afrika, İsveç, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri ve Uruguay.

Kaynak : http://gmag.com.tr/kuir-cift-evlenmelerinin-yasal-oldugu-her-ulkede-evlenecek/


Haber Tarihi : 04.09.2017
Haber Editörü : UntiLSleeP
  «« GERi
Bu haber 160123 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan lezce.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz
Bu habere yapılmış bir yorum bulunmamaktadır

Diğer başlıklardan bazıları.
Lezbiyen Çiftin Bebeği, Öz Babası Tarafından Öldürüldü!
Lezbiyen Kızını Evlenmeye İkna Edecek Erkeğe Bir Servet Vadeden Çinli İş Adamı
Tombala’dan homofobi çıktı!
Türkiye’nin ilk kuir olimpiyat oyunları: Queer Olympix
Kız Arkadaşından Polis Memuruna Londra Onur Yürüyüşünde Evlilik Teklifi!
Almanya'da eşcinsel evlilik onaylandı! Tarihi karar
Merkel`den eşcinsel evliliklere yeşil ışık
AYM’den ‘cinsiyet değişikliği’ için önemli karar
Sıkı tutunun: The L Word ekibi geri dönüyor!
Hamile babanın ilk çocuğu yolda!