Haber | Eşcinsel evlilik bütün ABD eyaletlerinde serbest!

Eşcinsel evlilik bütün ABD eyaletlerinde serbest!


ABD'de büyük bir sorun haline gelen eşcinsel evlilikler, yıllardır hangi eyaletlerde yasal olup olmadığı konusunda tartışmalar yaratıyordu. ABD yüksek mahkemesinin son aldığı bir karar bu sorunu sonsuza kadar ortadan kaldırdı!

11 yıl önce Massachusetts'te eşcinsel evliliklerin serbest bırakılmasıyla ABD 'de gay ve lezbiyen çiftlerin evlenebilmesinin önü açılmıştı. Aradan geçen yıllarda bazı eyaletler de aynı kararları alsa da ABD'nin genelini etkileyecek bir karar çıkartılamamıştı. Hatta eşcinsel çiftler evlenebilmek için başka bir eyalete yolculuk yapmayı bile göze alır olmuştu. Ancak ABD yüksek mahkemesinde gerçekleşen bir oylama 5'e karşı 4 oyla ABD'deki bütün eyaletlerde artık gay ve lezbiyen çiftlerin evlenebilmesinin önünü açtı! Karardan önce 50 ABD eyaletinden sadece 37'sinde serbest olan eşcinsel evliliği, artık ABD'nin genelinde serbest kaldı.
ABD başkanı Obama da konuyla ilgili sıcağı sıcağına bir Twitter paylaşımında bulundu. Obama kararı "Eşitlik adına büyük bir adım" olarak nitelendirdi.

KAYNAK: radikal.com.tr 26.06.2015


Haber Tarihi : 26.06.2015
Haber Editörü : Maya
  «« GERi
Bu haber 140793 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan lezce.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

Obama şu yaşıma kadar gördüğüm en makul ve sevimli ABD Başkanı. Lakin White House sitesini resmi olarak takip ediyorsanız veya Facebook sayfasına üyeyseniz göreceğiniz gibi bizdeki yobazların (bakınız dindar demiyorum!!!) benzerleri da orada var ve Obama`yı ``ABD`nin ilk zenci, müslüman ve gay başkanı`` ilan ediyorlar. Hayvan haklarını savununca ÖKÜZ olmayan insanlar nedense İslam dünyasına empati gösterdiği için Onu Müslüman, insan hakları konusunda gayet normal olanı yaparak evlilik hakkını yasallaştırdığı için de gay ilan ediyorlar...
Yazan: Lezce Üyesi

Diğer başlıklardan bazıları.
Google`dan sanal "Androidify Onur Yürüyüşü"
ABD İstanbul Başkonsolosluğu`na LGBTİ bayrağı asıldı
Ataşehir Belediyesi’nden Onur Haftası’na Destek
Roma'da Eşcinsel Evlilik Karşıtı Eylem
Eşcinsel Hakları Destekçisi Psikopos Vatikan Yolcusu
Chobani'ye "lezbiyen" tepkisi
Google’dan trans erkek geçiş süreci reklamı
Hormonlu Domates adayları belli oldu
Annesi lezbiyen ilişkiyi onayladı
Meksika'da eşcinsel evlilik artık serbest