Haber | Nil Makaracı eşcinsel olduğu için diziden kovulduğunu iddia etti

Nil Makaracı eşcinsel olduğu için diziden kovulduğunu iddia etti


enç oyuncu Nil Makaracı, lezbiyen ilişkilerin yaşandığı 'Orange is the New Black' isimli dizinin Türkiye uyarlaması olan Avlu'da rol alıyordu. Dizi daha başlamadan RTÜK'ün müdahalesine maruz kalmış ve tartışmaların odağı haline gelmişti. Genç oyuncu Nil Makarnacı ise bugün sosyal medyadan paylaştığı kovulma açıklamasıyla yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Ancak yapım şirketinden gelen açıklama genç oyuncunun set disiplinine uygun davranmadığı ve bu yüzden çıkarıldığı yönünde.
'Avlu' dizisinin kadrosundan çıkarıldığını iddia eden oyuncu Nil Makaracı'nın açıklaması...

"Merhaba, ben Nil Makaracı. Çok büyük heyecan ve istek duyarak dahil olduğum Avlu dizisi kadrosundan 21 Mart tarihinde, yönetmen yardımcısı Merve Çolak tarafından çıkartıldım!

Daha öncesinde kendi ajansımın bile bana, 'LGBT bireylerin de yer alacağı bir dizi başlıyor' diyerek anlattığı Avlu'dan, LGBT yüzünden ve lezbiyen olmam gerekçesiyle, homofobik tavırlarla resmen kovuldum!
Ortada geçerli hiçbir bahane yok! Merve Çolak'ın bana ilettiği, 'Sen LGBT'lerle konuşmuşsun, lezbiyenlikle ilgili bir şeyler yazmışsın, sana konuşma demiştim' gibi sözleri sonrası, çok sevdiğim ve istekle, canla başla çalıştığım işimden oldum.
Maddi ve manevi çöküş yaşıyorum. İki gündür ağlıyorum. Bahsettikleri LGBT konusu ise şu: Gmag, Avlu dizisinin reklamını bu yönde yapmış ve binlerce kişiye de ulaşmasını sağlamıştır. Kendilerinin konuyla ilgili en ufak bir alakaları olmadığı gibi, bu zor süreçte de yanımda olmuşlardır. Çok çok çok üzgünüm. Lezbiyen olduğum için, LGBT ile ilgili şeyler yazıldığı için atıldım, kötü sözlere maruz kaldım.
Gmag aracılığıyla tüm kamuoyuna, LGBT mecralarına bildirimdir. Beni seven, destekleyen, önce canım anneme, arkadaşlarıma, sevenlerime bir özür borçluyum. Karşınızda olamayacağım, bir Türkiye gerçeğiyle karşı karşıya kaldım. Beni affedin. İlerleyen dönemlerde umuyorum buluşacağız. Sevgi ve saygılarımla."
Söz konusu iddiayla iligili sosyal medyadan açıklamalarda bulunan dizinin yapım şirketi Limon Yapım ise iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

İşte, Limon Yapım'ın o açıklaması:

"Avlu dizisi kadrosundaki Nil Makaracı'nın kendi hesaplarından yaptığı açıklama gerçek dışıdır. Bölüm oyuncusu, ne cinsel tercihi sebebiyle dizinin kadrosuna dahil edilmiş, ne de bu sebeplerden ötürü diziden çıkarılmıştır. Makaracı, set disiplinine uygun davranmadığı için işine son verilmiştir.

Oyuncunun yaptığı açıklamalar ve internet sitelerinde yer alan haberler, ne yapım şirketimizi ne de kanalı bağlamaktadır.

Kamuoyuna duyrulur..."

Kaynak : https://www.mynet.com/nil-makaraci-escinsel-oldugu-icin-diziden-kovuldugunu-iddia-etti-159474-mymagazin


Haber Tarihi : 23.03.2018 01:00:00
Haber Editörü : Dejavu_
  «« GERi
Bu haber 143299 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan lezce.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

Yalan.
Yazan: Lezce Üyesi

Hiç inandırıcı değil dizide baska escinsel kadınlarda rol alıyor iş ahlakı ile alakalı problem bence hemen cinsel kimlik yüzünden yorumu yapıştırılması yanlıs....
Yazan: Lezce Üyesi

Diğer başlıklardan bazıları.
Mor Dayanışma cinsel şiddetle mücadele birimi
'Beslenme şekli ve lezbiyen yaşamla kanseri yendim' dedi...
ABD'de iki sevgilinin, birbirlerine aynı anda sürpriz evlilik teklifi yaptığı an kamerada
İstanbul'da genç kadın, görümcesiyle birlikte evden kaçtı
Lezce.com 10. Yılını Sizlerle Kutluyor - Parti Zamanı
Eşcinsel imamdan çok tartışılacak öneri!
Cinsel kimliğime mobbing
Evlilik turnesine çıkan lezbiyen çifte ölümcül hastalık şoku
Cinsiyet Değiştirdikten Hem Önce Hem de Sonra Doğum Yapan Trans Erkek Tarihe Geçti!
Alperen Ocakları Başkanı'nın LGBTİ'yi tehdit davasında karar çıktı