Haber | SHELL, LGBTİ+’LERE AYRIMCILIK YAPMADIĞININ ALTINI ÇİZDİ

SHELL, LGBTİ+’LERE AYRIMCILIK YAPMADIĞININ ALTINI ÇİZDİ


Hollanda menşeili dünyanın en büyük petrokimya şirketlerinden Shell, resmi sitesinin “kariyer” sayfasında şirketin cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim temelli ayrım yapmadığını belirtti. Shell’in bu duyurusu Türkçe sayfasında da yayımlandı.

Duyuru şöyle:

“Shell’de farklı deneyimlere sahip göze çarpan kişilere destek oluyor ve işyerinde LGBT kapsayıcılığının öncüsü olmak için mücadele ediyoruz.”

“Shell’de çalışanlarımızın çeşitliliğine özen gösteriyoruz çünkü kapsayıcı bir iş yerinin çalışanlarımızın kendini geliştirmesine ve bu sayede işimizin gelişmesine olanak sağladığına inanıyoruz.

“Çalışanlarımız mükemmelleştikçe biz de mükemmellik kazanıyoruz. Bu nedenle lezbiyen, gay, biseksüel ve trans (LGBT) personelimize destek olmaktan, cinsel yönelimine veya cinsiyet kimliğine bakmaksızın çalışanlarımızın eşitliğini öne çıkarmaktan gurur duyuyoruz.”

“Dış dünya değiştikçe LGBT sorunlarına yönelik toplumsal yaklaşımın da tüm dünyada değişiklik gösterdiğinin farkındayız. Bizim yaklaşımımız, bireysel inançları değiştirmek yerine çalışanlarımıza yönelik saygıyı güçlendirmek ve bu konudaki farkındalığı arttırmak.

“Çalışma Kurallarımız, tüm çalışanlarımıza, çalıştıkları yerden bağımsız olarak cinsel yönelimlerine veya cinsel kimliklerine bakmaksızın fırsat eşitliği sunmamızı öngörüyor.”

‘Shell’de LGBT Ağları’
“Shell LGBT Ağları, LGBT çalışanların işyerinde kendileri gibi olmaktan çekinmemeleri için destekleyici bir alan olarak kurulmuştur. Bu ağ, LGBT çalışanların karşılaştıkları zorluklar konusunda farkındalığı arttırmayı amaçlıyor ve Shell’in kapsayıcı bir işyeri olmasını güvence altına almak için kurumun her seviyesindeki insanlarla birlikte çalışıyor.”

“Shell’deki ilk LGBT Ağı, 1997’de ABD’de kurulmuş ve bunu kısa sürede aralarında Birleşik Krallık, Hollanda, Kanada, Hindistan ve 2015’ten itibaren Güney Afrika’nın da olduğu dünya genelindeki diğer ağlar izlemiştir.

“Bu ağlar, şirket genelinde -LGBT kişiler de dahil olmak üzere- insanları bir araya getiriyor ve engelleri ortadan kaldırarak, örneğin farkındalık ve destek oturumları yaparak ve yerel etkinliklere katılarak farkındalığı artırıyorlar.” (EMK)

* Haber Kaos GL’den derlendi. Fotoğraf: Shell’in 2018 Hollanda, Amsterdam Onur Haftası’nda, bölgedeki dört Shell istasyonunu gökkuşağı renkleriyle yeniden tasarlamıştı.

Kaynak: Gzone.com.tr



Haber Tarihi : 06.05.2019
Haber Editörü : UntiLSleeP
  «« GERi
Bu haber 142177 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan lezce.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz
Bu habere yapılmış bir yorum bulunmamaktadır

Diğer başlıklardan bazıları.
İBB’de Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu reddedildi
EKREM İMAMOĞLU’NA İSTANBUL’UN LGBTİ+ DOSTU KENT OLMASI İÇİN ÇAĞRI
SARAYBOSNA İLK LGBTİ+ ONUR YÜRÜYÜŞÜ’NE HAZIRLANIYOR
GOOGLE HOMOFOBİK UYGULAMAYI KALDIRDI
İŞTE CHICAGO’NUN İLK SİYAHİ VE EŞCİNSEL KADIN BELEDİYE BAŞKANI
Hamile baba Wyley Simpson doğum yaptı!
İşte Benim Stilim Yarışmacısı Neslihan Doğrusöz Cinsiyet Değişim Süreci Başlattı, Sosyal Medya Karıştı
Lezbiyen başbakan Brnabiç’in partneri doğum yaptı
Homofobik anne para cezası aldı
Ankara Barosu’ndan nefrete cevap: “Selüloz israfından öteye gidemeyecek insan düşmanları”