tr en sk zh ru ro pl nl it fr es el de cs
AnaSayfa lezbiyen Haber lezbiyen Makale lezbiyen Seri ilan lezbiyen İtiraf lezbiyen Duvar lezbiyen Magazin lezbiyen Eğlence lezbiyen Astroloji lezbiyen Forum lezbiyen Sohbet  

Foruma hoş geldiniz


KONU [Forumlar] [Konular]
lezce Tarih : 05.05.2009

Üye
(10 Puan)

      felsefe-hakkında bir öneride bulunmak istediğim düşünme sanatı.:
sevgili insanlar. bugün bu satırlar vesilesiyle toplumumuzdaki önemli bi soruna işaret etmek istiyorum. sorunumuz düşünmekten kaçıyor olmamız. (yani ben kaçmıyorum da böyle 1. çoğul konuşunca daha bi halkın içinden imajı oluyo) bu kaçış bizlere dayatılan şeyleri anında kabullenmemize neden oluyor. aslında çok basit ``neden, niçin, nasıl, niye`` gibi sorularla bazı çarpıklıkları rahatlıkla kavrayabilecekken o soruları sormaktan kaçınıyoruz. sadece merak ettiğimiz için bile sorabileceğimiz bu sorulardan kaçınmamızın sebebi ne peki? çünkü öyle bi kültür oluşmuş. çünkü bu sorular aslında felsefenin oyun sahasına giriyor. felsefeden tiksinen bi kültüre sahibiz. en basit ``kime göre neye göre`` sorusunu bile ``felsefe yapma arkadaşım eheheh`` diye geçiştirmek çok basit. e böyle olunca da haliyle insanlar soru sormaktan, tabuları sorgulamaktan kaçınıyor. yani bu bir kültür olayı ercan.

şimdi buraya kadar yazdıklarım orjinal değil. bi çok kişi bu analizi yapıp ``çözüm, yeni nesillerin
felsefeye bilime yönlendirilmesi, herşeyi sorgulayan gençlerin yetişmesi`` diyor. ama öyle değil işte. felsefe kelimesinin toplumumuzda yaptığı kötü ün öyle 2 nesil sonra değişebilecek cinsten değil. ne kadar översen öv felsefe dediğinde filozof dediğinde insanımızın aklına ilk gelenler; sabahtan akşama kadar düşünüp kafayı yiyen tipler, o tiplerin genelde çok uzun sakallı olması, o uzun sakalların çorba içerken falan çorbanın içine girecek olması vs. sonuçta bu algılama mizah dünyamıza da nüfuz ediyor, karikatürler falan filan üstünden felsefeyle ilgili yapılan espriler arkadaş ortamlarında yüzeysel bi şekilde taklit ediliyor. böylece noluyor? gidip marx tan bi kitap okumak yerine umut sarıkaya nın marx ı dahil ettiği bi karikatür hakkında ``ehahahha yarıldım yeaaa`` konseptli konuşmalar yapmak daha fazla prim yapıyor. (umut sarıkayayı severiz o ayrı)

işte ben de diyorum ki biz bu felsefe kelimesini değiştirelim, yerine başka bi kelime kullanalım, beyaz bi sayfa açalım. böyl
e daha bi havalı olsun. mesela ``klasnoloji``.. şu anda icat ettiğim:)) bu kelime felsefe yerine kullanılsa daha bi havalı daha bi karizmatik olmaz mı? :D sonuçta imajın ön planda olduğu bi dünyada yaşıyoruz, haliyle ilgi alanlarımızı belirlerken de insanlar üstünde olumlu etkiler bıraksın istiyoruz. adam ``ben filozof olcam`` derken ezilip büzülüyo, hemen espri yağmuruna tutulacağını biliyo. halbuki ``ben klasnolog olucam`` dese. kim dalga geçebilir sorarım size? ``klasnoloji yapma aslanım`` diyip dalga geçemezler mesela. o kelimenin büyüsüne kapılıyosun söylerken bile. ``ilgi alanım klasnoloji`` dediğinde yanındaki hatuna ``i am plastic surgeon`` diyen christian troy karizmasını yakalarsın. işte gençlerimiz klasnolojinin prim yaptığını fark ettiği anda ister istemez o çok basit ``neden, niçin, nasıl, niye`` gibi soruları sormaya başlayacak ve tabuları sorgulayan, dayatmalara karşı çıkan kuşaklar yetişecek. bence mantıklı.

dipnot: (felsefi sözler)de ne? :D sözümü olur:D Felse
fe saf düşünceye, refleksiyona dayanır ve a priori bir araştırmadır.okeyy meeann!
 
 
 
CEVAPLAR


Şu an hiç cevap yok!


Sayfalar:


 
-----------------------------------------------------
Copyright©2008 - Lezce bir Kodme hizmetidir
-----------------------------------------------------


forum, chat, sohbet, haber, sinema, arkadaş, partner, muhabbet, odaları, odası, kanalı, itiraf, sitesi, siteleri.