Haber | Homofobikseniz, gizli bir eşcinsel olma ihtimaliniz oldukça yüksek

Homofobikseniz, gizli bir eşcinsel olma ihtimaliniz oldukça yüksek


Homofobi dünya genelinde oldukça yaygın olan ayrımcılık türlerinden bir tanesi. Yeni sonuçlanan bir dizi psikoloji araştırması ise homofobik davranış barındıran insanları düşündürtecek cinsten. Araştırmaya göre, homofobik insanların eşcinsel olmaya eğilimleri var.

IB Times’ın haberine göre, Almanya ve ABD’de yürütülen birbirinden farklı dört deneyde elde edilen gözlemsel kanıtlar, homofobinin, “bireylerin kendi cinsine karşı barındırdıkları cinsel arzuyu bastırmaları sonucu ortaya çıkan bir dışavurum olduğunu” gösteriyor.

Essex Üniversitesi öğretim üyelerinden çalışmanın başyazarı Netta Weinstein şöyle açıkladı: “Kendilerini heteroseksüel olarak tanımlayan ama psikolojik testlerde hemcinslerini çekici bulduğu ortaya çıkan kişiler, fark edilmemiş ve saklı duran benzer duygularını onlara hatırlattığı için gey ve lezbiyenleri tehdit olarak algılıyor olabilirler.”

Deneye katılan katılımcıların cinsel yönelimleri, kendilerine sunulan kelimeler ve görsellere nasıl tepki verdikleri ile saptandı.

650 üniversite öğrencisinin katıldığı araştırmalarda görev alan Rochester Üniversitesi psikoloji profesörü Richard Ryan, kendi benlikleriyle ve cinsiyetleriyle savaşta olan pek çok insanın, homofobi yoluyla bunu dışavurduğunu belirtiyor.

Kaliforniya Üniversitesi, Essex Üniversitesi ve Rochester Üniversitesi’nden oluşturulan bir ekibin yürüttüğü çalışma sonucuna göre, kendisini heteroseksüel olarak tanımlayan ancak eşcinsel eğilimler gösteren bireyler, eşcinsellere karşı düşmanlık besliyor ve böylece kendilerinde bulunan eşcinsel yönelimi reddetmeye çalışıyor.

Kaynak: Pink News Görsel: The Nation
Edit: gaiadergi.com


Haber Tarihi : 17.08.2015
Haber Editörü : Dersuyolf
  «« GERi
Bu haber 138871 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan lezce.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

Facebook vb ortamlarda bilhassa bu same-sex marriage bazı ülkelerde yasal hale geldikçe çıkan haberlere YORUM yazan ve ``d*t s*trmenin neresi onurmuş`` diyen tipler var ya işte onlar o kadar cahil ki cinsel olgunluk, dinsel, sosyal veya cinsel özgürlük kavramlarını bırak anlamak adamlar pamuktan nohut çimlendiriyoruz desek ona bile bir kulp takarak bin senelik yobazlığa cehalete saçma sapanlığa devem eder. Adamlar daha Organ Bağışı olayını anlayamadı...
Yazan: Lezce Üyesi

Öğrenciyken erkek arkadaşı olan kendi halinde bi insandım, konu bu tarafa uğradığında çok kaba ve acımasız söylemlerde bulunurdum. Şakasına bile abartı tepkiler verirdim. Bir gün böyle bir hayat yaşayacağımı nereden bilebilirdim ki. Yalnızca bu değil bunun gibi birçok fobim kırıldı çoğu hayatımda. Bence bu araştırma tüm fobileri kapsayabilir.
Yazan: Lezce Üyesi

Diğer başlıklardan bazıları.
Batı Kudüs'teki eşcinsel yürüyüşünde bıçaklı saldırı: 6 yaralı
Lezbiyenlerin Çifte Bebek Sevinci
Miley Cyrus lezbiyen aşkı Stella Maxwell'le yakalandı
Homofobik ve transfobik esnaf protesto edildi
LGBTİ`lerden İstanbul Valisi`ne protesto: Buradayız Alışın Gitmiyoruz!
CHP: LGBTİ`lilerin sorunları araştırılsın
Onur Yürüyüşü’ne saldırı İzmir`de protesto edildi
Rayo Vallecano eşcinsel forma ile sahaya çıkacak
`Şam`da eşcinsel bir kız` belgesel oldu
Twitter’dan Coca Cola’ya tüm dünya gökkuşağına boyandı