Haber | Kung Fu Panda'da eşcinsel tartışması

Kung Fu Panda'da eşcinsel tartışması


Katolik yayın organı La Croce'nin yayın yönetmeni ve Roma belediye başkanı adayı Mario Adinolfi "Kung Fu Panda" filminde çocukların beyninin yıkandığını savundu...
Animasyon filmi 'Kung Fu Panda' İtalya'da yeni bir polemik yarattı. Filmdeki baş karakter olan Po isimli pandanın "iki babası olmasının geleneksel aile değerlerine saldırı" olarak yorumlanmasının ardından, bir okulun öğrencilerini bu filmi izlemeye götürme planı iptal edildi.

BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre Katolik yayın organı La Croce'nin yayın yönetmeni ve Roma belediye başkanı adayı Mario Adinolfi, İtalya'da geçen Perşembe günü gösterime giren "Kung Fu Panda 3" filminin çocuklarının beynini yıkadığını öne sürdü.

Adinolfi, "Kung Fu Panda'nın baş karakterinin iki babası olması" nedeniyle toplumsal cinsiyet teorisi propagandası yaptığını ve "geleneksel aile yapısına tehdit" teşkil ettiğini savundu.

Adinolfi, "Dünya çapında başarıya ulaşmış bir çizgi film ve hem çocukların hem de yetişkinlerin sempatik bulduğu bir karakter kullanılarak eşcinsellerin evlat edinmesi fikri yayılmaya çalışılıyor" dedi.

Adinolfi'nin bu çıkışının ardından Perugia kentindeki bir anaokulu da, öğrencilerini bu filmi izlemeye götürme planını iptal etti.

Alfabetagamma isimli okulun öğrencilerinden bazılarının velileri, "Kung Fu Panda toplumsal cinsiyet teorisini yayıyor" iddiası üzerine, çocuklarının bu filme götürülmesine karşı çıktı.

Okul gezisi için tüm velilerin onayı gerektiği için de yönetim, sinema gezisini iptal etmek zorunda kaldı.

Polemiğin büyümesi üzerine Eğitim Bakanı Stefania Giannini de tartışmaya katılarak asıl önemli olanın "fırsat eşitliği ve ayrımcılıkla savaşmak olduğunu ve kendilerinin de bunun için mücadele ettiğini" söyledi.

Sosyal medyada yapılan yorumlarda ise Adinolfi'ye destek verenler kadar karşı çıkanlar da oldu.

Kimileri Adinolfi'ye "Pandalar gibi senin de neslin tükeniyor" derken, kimileri de "O zaman 'keçiler beni selamlıyor' diyen Heidi'nin şarkısı da sihirli mantar ve uyuşturucu kullanmaya gizli davet olmuyor mu?" gibi ironik mesajlarla tepki gösterdi.

Kaynak: http://odatv.com/


Haber Tarihi : 20.03.2016
Haber Editörü : UntiLSleeP
  «« GERi
Bu haber 141350 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan lezce.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

Bence insanlarin en buyuk korkusu çocuklarının örnekleri görerek escinselligi ogrenme ihtimalleri. Öğrenmeyi cinsel pratik olarak uygulamalarindan ödleri patlıyor! Burdaki tartismalarda odak su olmalı. Siz bor papaz olarak bu filmi izlediginizde aklinizdan escinsel olmak mi geçiyor!? Ya da cocuklugunuzu dusunelim, cocukken boyle panda filmi izleseniz ve iki babasi var oldugunu gorseniz akliniza hemen escinsel olmak mi gelirmis!??? Eger iki siktan birine evet diyorsa ancak o zaman filmin zararini tartışma konusu yapabilir. Birileri escinselligi bulasici olarak görüp, var olanların escinselligi yayacagi fobisini körüklüyor! Bence açık olarak bununla mucadele edilip algıyı değiştirmeliyiz. Kendi icimizde ve politik alanlarımızin hepsinde birlikte mucadele edip bunun yanlışlığını da yasayarak göstermeliyiz!
Yazan: Lezce Üyesi

Olayı bilmiyorum keşke haberde pandaların bu şekilde üreyip üremediğini de yazsaymış :) Şaka bir yana savaşçı prenses Xena da dönüyor ekranlara ve bu defa eşcinselliğini gizlemeyecekmiş (inşallah bunun haberini de okuruz). Sanırım ona da yasak konacak. Bu rahip efendinin anlamadığı şu: bu eşcinseller VAR. Kendileri bir sabah uyanıp ``ay bu gün ne cislik yapsam`` diyerek bu yola girmedi. İçinden bangır bangır bağıran müziğe karşı koyamadı sadece...
Yazan: Lezce Üyesi

Diğer başlıklardan bazıları.
Dünyada heteroseksüelden çok eşcinsel var artık
Röportaj: Hangimiz Lezce’nin Chat Odalarında Hayatımızın Aşkını Aramadık ki?
Kadıköy Belediyesi`nden homofobik kampanyaya yanıt
Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar Küçük Hibe Fonu başvurularınızı bekliyor
Babam Homoseksüel annem ise lezbiyen
SPoD, şirketlere yönelik LGBTİ hakları eğitimi vermeye başladı
Trans erkek model Men’s Health dergisine kapak oldu
Önce Unutan Kazanır
Adidas’ın Sevgililer Günü’nde Instagram kullanıcılarını ikiye bölen paylaşımı
Lezbiyen Biseksüel Feministlere Facebook sansürü