Haber | Kadıköy Belediyesi`nden homofobik kampanyaya yanıt

Kadıköy Belediyesi`nden homofobik kampanyaya yanıt


İki gün önce Kadıköy’de bir belediyeden görmeye pek de alışık olmadığımız billboardlar asıldı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü için asılan, Lambda İstanbul ve Kadıköy Belediyesi imzasını taşıyan ilanlarda toplumsal cinsiyet eşitliği mesajı veren “Lezbiyenim, biseksüelim, transım, interseksim: Okulda, işte mecliste her yerdeyim!” ifadeleri yer aldı.
Aslında bu ilan, 5 kadın örgütü tarafından Kadıköy Belediyesi’ne 8 Mart için hazırlanan25 afişten sadece biri.

Billboardlar büyük oranda Kadıköylülerin olumlu tepkileriyle karşılaşsa da olumsuz tepki verenler de oldu. Change.org sitesinde Şeyma Kaya adıyla ‘Kadıköy’deki billboard’ rezilliği başlığıyla bir imza kampanyası başlatıldı. Homofobik ifadeler içeren imza metni 4 bini aşkın kişi tarafından imzalandı.
Hem LGBTİ ve kadın hakları savunucuları camiasında epey ses getiren bu ilanın hikayesini Kadıköy belediyesine sorduk. Kadıköy Belediyesi Medya İletişim Danışmanı Leyla Alp, “Kadıköy Belediyesi çoğulcu bir yapıdadır ve herkesin belediyesidir” açıklamasında bulundu. Bu afişin kendileri için tartışmalı bir konu olmadığının altını çizen Alp karşı imza kampanyasından haberdar olduklarını ancak Kadıköy Belediyesi’nin tutumunu değiştirmeyeceğini söyledi; “Kadıköy Belediyesi olarak ilçemizde çoğulcu bir yerel yönetim anlayışını benimsiyoruz. Kadınların cinsiyetlerinden kaynaklı ezildiği, ayrımcılığa uğradığı, öldürüldüğü bir yaşamı insanlık onuruna yakışır bulmuyoruz. Aynı zamanda farklı cinsel kimlikleri nedeniyle öldürülen, dışlanan, yok sayılan bireyler için de insanca yaşam olanakları sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. LGBTİ bireyler tüm yurttaşlarımızla aynı haklara sahiptir. Çoğulcu, demokratik bir anlayışla herkesin belediyesi olarak tüm yurttaşlarımızın da kendisinden farklı düşünenler, yaşayanlar için aynı hassasiyeti taşıdığına inanıyoruz.”
Şişli Belediyesi de geçtiğimiz yıl 20 Kasım ‘Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü’ dolayısıyla ilçe sokaklarına transfobik nefrete karşı afişler asmıştı.

Kaynak: radikalcom.tr 04.03.2016

Billboard ın kaldırılması için change.org da açılan kampanyaya karşı kampanya başlatıldı. Siz de imza atarak destek olabilirsiniz.

Destek için link : https:https://www.change.org/p/kad%C4%B1k%C3%B6y-belediyesi-bu-billboard-u-kald%C4%B1rs%C4%B1n-ba%C5%9Fl%C4%B1kl%C4%B1-kampanya-kald%C4%B1r%C4%B1ls%C4%B1n


Haber Tarihi : 04.03.2016
Haber Editörü : UntiLSleeP
  «« GERi
Bu haber 137512 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan lezce.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

Bir kişinin karakteri, ahlakı, huyu suyu işte adına ne derseniz osu, daima davranışlarına aynı oranda karşılık veremeyecek kişilere karşı tutumuyla belirlenir. Patron işçiye, amir memuruna, üst astına, insan kedi-köpek.. hayvanlara, fiziken kuvvetli olan erkek kadına, çoğunluğu teşkil eden heteroseksüel azınlık olan homoseksüele, sayıca çok olan ırk sayıca azınlık olana nasıl muamele ediyorsa odur; kendisini nasıl tanımlarsa tanımlasın.
Yazan: Lezce Üyesi

Diğer başlıklardan bazıları.
Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar Küçük Hibe Fonu başvurularınızı bekliyor
Babam Homoseksüel annem ise lezbiyen
SPoD, şirketlere yönelik LGBTİ hakları eğitimi vermeye başladı
Trans erkek model Men’s Health dergisine kapak oldu
Önce Unutan Kazanır
Adidas’ın Sevgililer Günü’nde Instagram kullanıcılarını ikiye bölen paylaşımı
Lezbiyen Biseksüel Feministlere Facebook sansürü
Cara Delevingne sevgilisine evlenme teklif etti
Erkeklik savaşını kazandı
Tabipler Birliği transfobik doktora ceza verdi