Haber | İptal edilen Boston gay korosu konserinin perde arkası: ‘Erdoğan böyle istedi’

İptal edilen Boston gay korosu konserinin perde arkası: ‘Erdoğan böyle istedi’


Boston Gay Men’s Chorus (Boston Eşcinsel Erkek Korosu) yetkilileri, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’ndeki konserlerinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümet baskısı nedeniyle iptal edildiğini söyledi.

Boston Eşcinsel Erkek Korosu’nun 27 Haziran’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenecek konseri, homofobik haberleriyle bilinen Vahdet, Yeni Akit, Yeni Şafak gibi gazetelerin hedef göstermesinin ardından sessiz sedasız iptal edilmişti. Grup aynı tarihte Boğaziçi Üniversitesi’nin davetiyle Türkiye’ye gelip sahne almıştı.

Bugüne dek doyurucu hiçbir açıklama yapmayan Zorlu’nun aksine yaşananları mini bir belgeselde toplayan ekip neler yaşadıklarını ve konserin neden iptal edildiğini anlattı.

Konserin iptal edildiğini ilk olarak Türkiye’den gelen mesajlarla öğrendiklerini söyleyen Boston Gay Men’s Chorus yetkililieri şu bilgileri verdi: “Olayı duyunca İstanbul’a gelip Zorlu’da bir toplantı yaptık. Bize önce Ramazan ayını gerekçe gösterdiler ama sözleşme yapıldığında konserin Ramazan ayında yapılacağını biliyorlardı. Daha sonra güvenlik gerekçesini sundular fakat eminim ki bizim güvenliğimizi sağlayacak birini bulabilirlerdi. Bunlar hepsi bahaneydi.”.
‘Bu işin arkasında muhtemelen Erdoğan var’

Grubun adından ‘gay‘ ifadesini çıkarıp ‘Boston Erkekler Korosu‘ olarak sahneye çıkmalarının dahi teklif edildiğini söyleyen yetkililer, “Bunu asla kabul edemezdik. Daha sonra konseri kesinlike gerçekleştiremeyeceklerini, ancak başka bir yer bulmamıza yardım edeceklerini söylediler. Erdoğan’la Zorlu’nun sahibi çok yakın arkadaş. Tüm bu olayların ardından şunu çok iyi anladık ki devletten birileri ve hatta muhtemelen Erdoğan, Zorlu’ya büyük bir baskı yapıyordu” diye konuştu.
‘Türkiye’deki siyasi ortamın kurbanısınız’

Toplantıda Zorlu yetkililerine doğrudan, “Hükümet tarafından baskı altında mısınız?” diye sorduklarını belirten koro yetkilileri, “‘Ne söylememi bekliyorsunuz?’ deyip kafa salladılar. Zorlu tarafından bakıldığında homofobiden çok hükümet kanadından dolayı bu konser iptal edildi. Bize bu konuda çok büyük utanç duyduklarını söylediler. Türkiye’nin demokratik bir ülke olmasını istediklerini belirtip ‘Çok iyi iş yapıyorsunuz ama maalesef Türkiye’deki siyasi ortamın kurbanısınız’ dediler” ifadelerini kullandı.

Bu noktada konser için başka bir mekan aramaya başladıklarını belirten yetkililer, Boğaziçi Üniversitesi’nden böyle bir teklif aldıklarını ve burada sahne almaya karar verdiklerini söyledi.
‘Homofobinin bir bedeli vardır’

Anlaşmaları gereği masrafların Zorlu tarafından karşılandığını vurgulayan yetkililer, “Şunu söyleyebilirim ki ilk kontratın çok ama çok daha fazlası bir ücret vermek zorunda kaldılar. Bu onlar için tam anlamıyla ‘suçluluk parası‘ydı. Konseri iptal etmek ve Boğaziçi’ndeki konserin masraflarını karşılamak onlara neredeyse 100 bin dolara mâl oldu” diye konuştu.

İstanbul’da yaklaşık 5 bin kişinin karşısında sahne alan grup yetkilileri sözlerini şöyle noktaladı: “Homofobinin de bir bedeli vardır. Homofobinin ve nefretin bizde yeri yok. Biz şarkılarımızı söylemeye devam edeceğiz.”

Kaynak: http://www.diken.com.tr


Haber Tarihi : 20.10.2015
Haber Editörü : Dersuyolf
  «« GERi
Bu haber 136064 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan lezce.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz
Bu habere yapılmış bir yorum bulunmamaktadır

Diğer başlıklardan bazıları.
Eşcinsel dostluğunda sondan 3. ülke Türkiye
ANKARA’DA HAYATINI KAYBEDEN BERNA KOÇ’A ANMA TÖRENİ
TRANS ERKEK GEÇİŞİNİ GÖSTERMEK İÇİN 3 YILDA 1400 SELFIE ÇEKTİ
İngiltere Ülkedeki İlk LGBTİ Huzurevini Açmaya Hazırlanıyor
LGBTİ Ruh Sağlığı Sempozyumu Düzenleniyor
DORITOS’TAN LGBT TEMALI MISIR CİPSİ
Lezbiyen olduğunu söyleyemedi, seks için erkek kılığına girdi…
Eşcinsel penguenler heteroseksüel penguenlerin yumurtalarını çaldı
Elton John: Eşcinsel hakları konusunda Putin'le görüşmek isterim
LEZBİYEN ÇİFTE BEBEK ŞOKU