Haber | Eşcinsel çift aynı çocuğa beraber hamile kaldı! Dünyada bir ilk

Eşcinsel çift aynı çocuğa beraber hamile kaldı! Dünyada bir ilk


Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletindeki lezbiyen çift, doğumu için aynı çocuğu hamilelik döneminde birlikte taşıyan ilk insanlar oldu ve olay tıp tarihine geçti.

Ashleigh and Bliss Coulter çifti şimdi 5 aylık olan oğulları Stetson ile çok mutlu ancak bu onlar için kolay bir süreç olmadı. Normalde lezbiyen çiftlerden yalnızca biri biyolojik olarak hamileliği yaşayabiliyor. 'İki taraflı Zahmetsiz Tüp Bebek' (Effortless Reciprocal In Vitro Fertilization' ya da kısa adıyla 'ER-IVF' denilen bir yöntem sayesinde her iki kadın da döllenme sonrası oğullarını fiziksel olarak bedenlerinde taşımış oldu.

NEDEN VE NASIL YAPILDI?.. Normal olarak bir donörden alınan spermlerle kadınlardan biri hamile kalıyor ve süreç diğer eşin herhangi bir katkısı olmadan tamamlanıyor ve bu kişi doğan çocuğu aslında sadece evlat edinmiş oluyor.

Bu olayda eşlerden Bliss kendi biyolojik çocuğunun olmasını isteyen ancak hamile kalmak istemeyen taraf. Ancak aynı zamanda bir kadın olarak çocuk ile anne arasındaki bu fiziksel bağın kurulmasına da önem veriyor.

Doğum uzmanı Doktor Kathy Doody'nin fikri bu duruma çare arayan çiftin ilgisini çekti ve 2016 yılında konsültasyonlar başladı. Yöntemin nasıl işleyeceği gün gün belirlenerek çift hamilelik ve doğuma hazırlandı.

Bliss'in döllenen yumurtası inkübasyon yani ilk oluşum ve hücre bölünmesi dönemini laboratuvardaki kuluçka bölümü yerine Bliss'in vücudunda gerçekleştirdi ve Bliss'in vücudu döllenmiş yumurta için doğal bir kuluçka makinesi görevi gördü. Yumurta burada tam 5 gün kaldı. Embriyo Bliss'in içinde oluştuktan sonra ondan alındı ve donduruldu. Bu sırada Ashleigh'e hormon terapisi yapıldı ve hazır olduğunda da embriyo ona transfer edildi.

PAHA BİÇİLEMEZ BİR DENEYİMDİ... Bu yöntemde çiftin verdiği en önemli karar transferdeki riskleri göze almak oldu. Bundan sonra Stetson tüm büyüme sürecini Ashleigh'in vücudunda tamamladı ve Haziran 2018'de hiçbir komplikasyon olmadan 4 kilo olarak dünyaya geldi.

Böylece Stetson Coulter insanlık tarihinde doğumundan önce iki kadın tarafından taşınmış ilk kişi oldu.
Bu yöntem geleneksel tüp bebek yapmaktan daha maliyetli ancak Bilss ve Ashleigh çifti abcNEWS'e verdikleri röportajda "Paha biçilemez bir deneyimdi" diyor ve Stetson için bir kardeş dünyaya getirmeyi planlıyor.

Kaynak : http://www.internethaber.com/escinsel-cift-ayni-cocuga-beraber-hamile-kaldi-dunyada-bir-ilk-foto-galerisi-1914904.htm?page=11


Haber Tarihi : 30.10.2018 01:00:00
Haber Editörü : UntiLSleeP
  «« GERi
Bu haber 147778 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan lezce.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

Sperm olmadan bu yöntem olsa ilginç olurdu böyle taşıyıcı anneliğe girmiş olay (bence)
Yazan: Lezce Üyesi

Çiftlerin rahimlerin de süreç geçirmeleri oldukça güzel bir yöntem olmuş:) yine de sperm olmadan döllenme yaygın olsa
Yazan: Lezce Üyesi

Bence mantıklı bir yol izlenmiş 5 gun idare ederiz canım ne olcak hiç :D
Yazan: Lezce Üyesi

Yine aynı mantık sperm ve yumurtanın birleşmesiyle olmuş. şaşırtcı bir durum değil klasik çocuk nasıl oluyosa bu yöntemde aynı klasik .
Yazan: Lezce Üyesi

Diğer başlıklardan bazıları.
İki kadın The Bachelor’ı el ele terk etti
'Yakın gelecekte kadınlar, erkeklere ihtiyaç duymadan çocuk sahibi olabilecek'
Lezbiyen süper kahraman ‘Batwoman’dan ilk görsel yayınlandı
EKRANDA HER TÜRLÜ ŞEYİ KONUŞURKEN “BİSEKSÜEL” DEMEYE ÇEKİNDİLER
Homofobik hekim hakkında suç duyurusu ve Tabip Odası’na şikayet
“Bir devlet vatandaşını dört yıl boyunca tanımadan bir kenara atamaz”
İntizar: Mustafa Ceceli suç işliyor
Mustafa Ceceli-Sinem Gedik davasına İntizar damga vurdu
Adana’da Onur Yürüyüşü yasaklandı
Trans Aktrisler Trace Lysette ve Jamie Clayton, Scarlett Johansson’ın Transeksüel Bir Karakteri Canlandıracak Olmasına Tepki Gösterdi