Haber | POLİS, NEFRET SUÇLARINA KARŞI EĞİTİLECEK

POLİS, NEFRET SUÇLARINA KARŞI EĞİTİLECEK


Polis Akademisi’nin AGİT ile imzaladığı zapta göre kolluk kuvvetleri nefret suçları konusunda eğitilecek. Eğitimin cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğini kapsayıp kapsamayacağı bilinmezken, nefret suçu mağdurlarının polise başvurmaktan korktuğu raporlarda görülüyor.

Polis Akademisi Başkanlığı ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) arasında, “kolluk kuvvetlerine yönelik nefret suçlarına karşı eğitim uygulaması” konusunda mutabakat zaptı 22 Ocak’ta imzalandı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Bürosu Başkan Yardımcısı Beatriz Balbin, programın, nefrete dayalı suçları tespit etme ve bu konuları araştırma konusunda ilgili polis ve kolluk kuvvetlerine ek bilgiler ve beceriler katacağını umduğunu dile getirdi.

Balbin, “Kolluk kuvvetleri hedeflenen toplum konusunda, ilk temas noktası olduğu için onların nefrete dayalı suçları önleme ve buna müdahale etmede bilgi ve becerileri arttığında, toplumla ilişkileri daha iyi bir hale gelecektir. Toplumun kolluk kuvvetlerine güveni artacaktır” diye konuştu.

Polis Akademisi Başkanı: Nefret suçları insan haklarına darbe

Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak da, “Türkiye’de polisimizin ihtiyaç duyduğu alanlarda ve toplum düzenini bozan her türlü eylemle daha etkin mücadele için bilimsel çalışmalar yapıyor, ulusal ve uluslararası eğitim faaliyetleri yürütüyoruz” diye konuştu.

Nefret suçlarının, son günlerde pek çok gelişmiş ülkenin de karşı karşıya kaldığı güvenlik sorunlarından birisi olduğunu ve bunun da Türkiye’yi yakından ilgilendirdiğini ifade eden Çolak, şöyle devam etti:

“Bir suçun bir kişiye duyulan nefret sebebiyle işlenmesi çok eski olsa bile ‘nefret suçu’ tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz için de yeni bir kavramdır. En basit tanımıyla, bir kişiye veya gruba karşı sırf ırk, din, cinsiyet ve cinsel yönelim, yaş, fiziksel ya da zihinsel engel, hatta desteklediği spor takımı gibi özellikler nedeniyle işlenen suçların bütününe denir. Nefret suçları evrensel insan hakları belgelerinde yasaklanan ayrımcılık ve nefret söylemiyle yakından ilişkilidir. Özellikle kültürel anlamda çeşitlilik arz eden toplumlar için adeta farklılıkların oluşturulduğu kültürel insan hakları mozaiğine vurulan bir darbedir.”

KAYNAK: gzone 28.01.2016


Haber Tarihi : 28.01.2016
Haber Editörü : Maya
  «« GERi
Bu haber 134666 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan lezce.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

Hahahahahahahaha :) 8/8 karşı tarafın suçlu olduğu trafik kazasında bile ``bayan şöförlerrrr`` diye yorum yapan adamları mı eğitecekler? Ne diyelim? Allah`tan umut kesilmez :)
Yazan: Lezce Üyesi

Diğer başlıklardan bazıları.
Lefkoşa Türk Belediyesi LGBT bayrağı astı
Onlarca kentte çalar saatli eylem: Uyan İtalya
''KENDİMİ HİÇ KADIN GİBİ HİSSETMEDİM''
Mahkemeye göre homofobi nefret suçu değil, ifade özgürlüğü
ELLEN ÖDÜL ALDI, KONUŞMASI GECEYE DAMGA VURDU
Lezbiyen sendikacı İngiltere'nin Şeref Rütbesi'ni reddetti
JENNIFER LAWRENCE: KENDİMİ GÜÇLÜ VE EDEPSİZ BİR LEZBİYEN OLARAK TANIMLAYABİLİRİM
‘Gelecek Queer’ sergisinde zil çaldı, dersler başlıyor!
İşten atıldı, sebep çarpıtıldı
Sadece bir vücut parçası