Haber | Lezce.com’a erişim engellendi

Lezce.com’a erişim engellendi


16 Temmuz 2008 tarihinden bu yana Kod Me Bilişim firması bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiye'nin tek lezbiyen arkadaşlık sitesi olan lezce.com 15.11.2015 tarihinde Bilgi Teknolojileri Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından müstehcenlik gerekçesi ile kapatıldı.

Lezce’ye girmek isteyen kullanıcılar İDARİ TEDBİR uyarısı ile karşılaşıyor. Lezce.com adına açıklama yapan ve kararı değerlendiren içerik danışmanı ve yöneticisi Erman Paçalı kurumun yasadan aldığı yetkileri kötüye kullandığını ifade ederek uygulamayı eleştirdi. Kurum çalışanlarının homofobik olduğunu ifade eden Paçalı, "Başbakanlığın 'canı isterse genelgesi' ile çalışan, harflerden tahrik olan, sağlıklı değerlendirme yeteneğini kaybetmiş uzmanların eline teslim edilmiş bir kurumu LGBT'leri lekeliyor ve hedef tahtasına oturtuyor. Devletin homofobik uzmanları itibar cellâtlığı yapıyor. Bu uygulamalar homofobiyi devlet eliyle cesaretlendiriyor. Nefret cinayetlerinin vebali bu uzmanların boynunadır." dedi.
Harflerden tahrik olan devlet olamaz

Paçalı yaptığı açıklamada "5651 sayılı yasaya göre web siteleri hakkında resen kapatma yapılabilmesi ve idari tedbir uygulanabilmesi için çocukların cinsel istismarı veya müstehcenlik konusunda makul şüphe olması gerekir. Web sitelerimizin hiç birinde böyle bir içeriğe rastlanması mümkün olamaz. Bununla ilgili şüphe oluşturabilecek bir içerikte barındırmıyoruz. Ancak şüphe ucu çok açık bir kavram. Bu sebeple sanıyoruz ki web sitesinin adına bakıp adından tahrik olan uzmanlar içeriği incelemeden şüpheye kapılıp siteleri kapatıyorlar. Kuruluşumuz bünyesinde yayın yapan gabile.com ve shemaleturk.com adlı siteler de benzer sebeplerle daha evvel 3 kez bu uygulamaya maruz bırakıldı. Lezce.com editörler ve hukuk danışmanlarımız tarafından içeriği itibari ile hassasiyetle düzenlenen bir sitedir. Ve kullanıcı adı ile şifre girilmeden üyeliği bulunmayanlarca da siteye erişilmesi söz konusu değildir. Ana sayfamızdaki kullanıcı adı ve şifre sayfasına bakılıp müstehcenlik şüphesi oluşamayacağına göre belli ki lezce isminden tahrik olunmuştur. Harflerden tahrik olan bir idare var karşımızda" dedi.
"Canı isterse genelgesi"

Paçalı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığında muhatap bulamadıklarını ifade ederek şöyle devam etti: "Kurumla her temas kurmak istediğimizde başbakanlığın genelgesi olduğu ve uzmanlarla görüşülemeyeceğini ifade ediyorlar. Kapatılma gerekçesi hakkında bile bilgi alınamıyor. Kuruma yazılı dilekçe ile müracaat edilmesi gerekiyor.Kurum canı ne zaman isterse dilekçenize o zaman cevap veriyor, sitenizi o zaman açıyor. Yani belli bir süre de söz konusu değil. Ama aynı kurumun savcı veya uzmanları canı isterse sizinle muhatapta olabiliyor. Daha evvel de bu sorun yaşandı. Yani anladığımız kadarıyla bu makul şüphe ile kapatılan sitelere karşı başbakanlığın uzman ve savcılara yönelik canınız isterse muhatap olun genelgesi var. Tamamen keyfe keder herşey. Son derece ciddiyetsiz."

Paçalı açıkalmasının devamında şunları söyledi:
"Uyar kaldır uygulanmıyor"

"Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ile daha evvel 3 kez resmi temas sağladık. Servis sağlayıcılarımız yurt içinde. Şirket merkezimiz İstanbul'da. Her türlü iletişim bilgimiz kurumda mevcut. Ancak TİB başkanı tarafından her fırsatta dile getirilen uyar kaldır modeli bizim şirketimize ait siteler için ısrarla uygulanmıyor. Her defasında kuruma bunu hatırlatmamıza rağmen "böyle bir zorunluluğumuz yok" cevabı alıyoruz. Burada da keyfiyet söz konusu. Bu uygulamaların hiç birinde iyi niyet aranamaz. Söz konusu olan homofobi. Türk patent enstitüsünün tescillediği markalarımız ile yayın yapan, devlete vergi ödeyen şirketlerimizin kaynakları sansürleniyor. Marka değerimiz lekelenmeye çalışılıyor. İtibarsızlaştırılmaya çalışılıyoruz. Bilinçli olarak ve sistematik biçimde yapılıyor."
"Sitemizden şüphelenen uzman sağlıklı değerlendirme yeteneğine haiz değildir"

"Son olarak altını çizmekte yarar görüyoruz. Hakkında idari tedbir kararı verilen web sitemizin giriş sayfasında kullanıcı adı ve şifre paneli dışında bir içerik söz konusu değil iken müstehcenlik gerekçesine makul şüphe addeden ve bu şüpheyle ilgili içerik gösteremeyen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın ilgili uzman personeli tartışmasızdır ki sağlıklı değerlendirme yapabilme yeteneğinden uzaktır. Web sitemizde bu içeriklerin yer alması bir kenara dursun, böyle bir içerik olabileceğine dair şüphe dahi söz konusu değildir. Makul şüphenin oluşabilmesi için makul şüpheye uygun makul bir içerik olması gerekir. Bu incelemeyi yapan personel hakkında kurumun ivedilikle inceleme başlatması gerekir. Şüphe kavramının karşılığını bulamayan, sağlıklı değerlendirme yapamayan, bu yeteneğini kaybetmiş kişilerin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı gibi önemli kurumlarımızda kilit görevlerde bulunduruluyor olmaları kurum ve devlet itibarını zedelemektedir."

Kaynak : http://www.kaosgl.com/sayfa.php?id=20534

Destekleri için Kaosgl ye Teşekkür ederiz.


Haber Tarihi : 16.11.2015
Haber Editörü : UntiLSleeP
  «« GERi
Bu haber 140864 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan lezce.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

Uğraşıcak başka bişey bulamıyolar. Saçma sapan insanların saçma sapan zihniyetleri.
Yazan: Lezce Üyesi

Bu nasil sacmalik ya. Girip baktin mi neye dayanarak boyle bir karar veriyorsun ? Mustehcenlik. Elinde ne delilin var. Ulke bunlar gibi orumcek kafalilarin elinde kaldi. Bizimle ugrasacaginiza gidin su cocuk gelinlere care bulun. Terbiyesizlik ya.
Yazan: Lezce Üyesi

Diğer başlıklardan bazıları.
Lezce.com Android Uygulaması Play Store'da!
Türklerin de oynadığı lezbiyen filmi Danimarka’da ilk sıraya yükseldi
İrlanda’da aşk kazandı: Eşcinsel evlilik “resmen” yasal
Cinsiyet değiştiren Caitlyn Jenner 'Yılın Kadınları' listesinde
‘Eşcinsellik genle tespit edildi’ iddiası
İptal edilen Boston gay korosu konserinin perde arkası: ‘Erdoğan böyle istedi’
Eşcinsel dostluğunda sondan 3. ülke Türkiye
ANKARA’DA HAYATINI KAYBEDEN BERNA KOÇ’A ANMA TÖRENİ
TRANS ERKEK GEÇİŞİNİ GÖSTERMEK İÇİN 3 YILDA 1400 SELFIE ÇEKTİ
İngiltere Ülkedeki İlk LGBTİ Huzurevini Açmaya Hazırlanıyor