Haber | DİRENİŞİ EN RENKLİSİ: Yasak ne ayol

DİRENİŞİ EN RENKLİSİ: Yasak ne ayol



Türkiye'deki LGBT hareketinin en görkemli yürüyüşü, dün Taksim'de yaşandı. 30 bini aşkın kişi, 'Yasak ne ayol' sloganıyla gökkuşağını İstiklal Caddesi'ne indirdi. Yürüyüşe Gezi eylemleri ve Lice damga vurdu.

11. Onur Yürüyüşü, anayasal eşitlik ve tanınma, cinsel yönelim hakkı ve homofobiye karşı olan binlerce insanı İstiklal Caddesi’nde dalgalanan gökkuşağı bayraklarının altında bir araya getirdi. Yürüyüşte Gezi Parkı olayları ve direniş teması hâkimdi.
Bir haftadır süren Eşcinsel Onur Haftası etkinliklerinin kapanışı niteliğinde olan Onur Yürüyüşü saat 17.00’de binlerce kişinin Taksim Meydanı’nın İstiklal girişinde toplanmasıyla başladı. Taksim’e vardığımızda çoktan gökkuşağı bayrakları açılmış, sloganlar atılmaya başlanmıştı. Taksim’in ana metro girişinde bekleyen çevik kuvvet ekipleri ve meydanı ikişer metre arayla çevreleyen güvenlik güçleri meydana girişe izin vermeyerek dikkat çekiyordu.

‘Eşcinsel belediye başkanı olacak inşallah’
17.15’te İstiklal Caddesi’ne doğru hareket etmeye başlayan LGBT bireyler, aktivistler ve eşcinsellerin eşit haklara kavuşması için verilen mücadeleye destek veren insanların sayısı 30 binin üzerindeydi.
‘Genel ahlaksızlık’, ‘Anayasada cinsiyet kimliği’, ‘Dönme-yiz’, ‘Anayasada cinsel yönelim’, ‘Lezbiyenler vardır’, ‘Velev ki ibneyim’, ‘Eşcinsel belediye başkanı inşallah olacak’, ‘Alışın her yerdeyiz’, ‘Susma haykır eşcinseller vardır’, ‘Nerdesin aşkım? Burdayım aşkım!’, ‘Batsın, batsın, ahlakınız batsın’, ‘Faşizme karşı omuz omuza’, ‘Homofobik devlet, transfobik devlet’ gibi alışkın olduğumuz slogan ve pankartların yanı sıra, Gezi Parkı ve Lice Olaylarıyla ilgili olarak, ‘Her yer Taksim, her yer direniş’ , ‘Diren Lice Taksim seninle’ ve ‘Eşcinselleri ezen zihniyetle Ethem’i öldüren zihniyet aynıdır’ sloganları da tüm direniş süreci boyunca ön saflarda olan LGBT bireylerin aslında bu yürüyüşle her türlü konuda özgürlük talebinde olduklarını gösteriyordu.
CHP Milletvekili Şafak Pavey, ÖDP Başkanı Alper Taş ve oyuncu Ayta Sözeri kortejin önündeki isimlerdendi. Demirören AVM’nin önünden geçerken yuhalayan kalabalık cadde üzerindeki Starbucks’ın önünden geçerken de bir süre durup protesto etti.
Doğdukları andan itibaren hak mücadelesinde olan LGBT bireyler için Onur Yürüyüşü bir gösteriden daha çok tüm yaşadıklarına rağmen ironik bir şekilde hâlâ mutlu olabilen ve mizah duygularını son derece yüksekte tutan vatandaşların şenlik havasında kutladıkları bir şölen gibiydi.

Kaynak: Radikal.com.tr 01.07.2013


Haber Tarihi : 02.07.2013
Haber Editörü : UntiLSleeP
  «« GERi
Bu haber 144479 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan lezce.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz
Bu habere yapılmış bir yorum bulunmamaktadır

Diğer başlıklardan bazıları.
21. İstanbul LGBT Onur Haftası Başlıyor!
Google`dan bir eşcinsel açılımı daha
Eşcinselliğe Paris'te protesto Cannes'da ödül
Femen'e karşı Hommen
Müslüman lezbiyenlerden sığınma talebi
AKP'li vekil homofobi kustu
“Asla Eşit Olamazsınız!”
Eurovision’da lezbiyen öpücük
`Erkeklerden bıktım!`
Birbirlerini Karıcığım Diye Çağırıyorlar